Saturday, April 28, 2012

Cucur Bilis



Assalamualaikum dan salam sejahtera


cucur bilis LM

Cucur bilis campur pula dengan daun kucai dan makan cicah dengan sos life sedapnye....saper tak suka pi main jauh-jauh. Buat banyak mana pun pasti habis kalau kat rumah LM ni. Anak-anak sangat minat cucur bilis ni sama macam umminya. Tapi mereka cuma makan buatan LM dan bonda saja. Mungkin dah terbiasa dengan rasa air tangan ummi nya kot? 

LM memang cerewet bab cucur bilis ni. Kalau rasa keras macam batu memang tak layan. Leper garing takda isi macam kerepek lagi la tak pandang. Suka buat bulat comel dan gebus sebab yang isi dalamnya tu boleh korek bagi baby syafiq makan. Tiap orang punya citarasa berlainan dan cara tersendiri menghasilkan cucur bilis yang enak ikut tekak masing-masing. Janji gebu, lembut dan sedap...betul kan? Layan....




www.tips-fb.com

13 comments:

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak tak kisah LM leper ke, bulat ke, kalau cucur ikan bilis kakak memang suka...

Kalau kakak panggil jemput-jemput:)

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Suka cucur bilis gak..hehe

Peri PiA said...Reply To This Comment

Assalammualaikum LM :)

Yummy,nak 1 :D

ieda said...Reply To This Comment

akk pun suke buat ! .. ;)

emieysandra said...Reply To This Comment

pagi tadi baru sy buat kak, curi2 masak kt hostel nih =.='

lala yusof said...Reply To This Comment

sedap plak ya...

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Akak pon x kisah apa bentuk, janji bilis, sedap :)

Apa petua Nk bg gebusgebas, :D

Yatie said...Reply To This Comment

mmng sedapkan cucur ikan bilis ni, kalau buat mesti kena banyak coz cepat laku...seronok bila tngk anak2 suka makan masakan kita kan..

deno said...Reply To This Comment

cucur bilis memang best.. tapi deno tak boleh mkn byk sbb bilis deno tak boleh byk mkn, nanti gatal..

deno lebih gemar cucur bawang.. kalau nak ke kelas ma slalu buat cucur bawang... akak pernah makan tak cucur bawang? biasa deno makan cucur bawang dgn sos cili meggi.. heee :)

ejulz said...Reply To This Comment

lama x makan cucur gule.. hehe

ogyep yummy mellow said...Reply To This Comment

cute nya cucur bilis tu... memang sedapkan, cicah ngan sambal kicap..

cik CT said...Reply To This Comment

wahhhh,,,sedapnye cucur bilis...kalo kt umah kitorang pgl cekodok pedas sbb letak bawang...

kalo nk lembut dan sedap letak roti,try r sgt2 sedap...lembut dan garing...

kiera'sakura said...Reply To This Comment

klu mama yg buat mesti cucur bilis nie meletop melambung..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...