Monday, April 16, 2012

Selamat Pindah



Assalamualaikum dan salam sejahtera

Alhamdulillah saya dah selamat pindah. Pindah amat meletihkan....saya hanya mampu menangis dalam hati je lah. Saya perlu kuat kot?kot..huhu. Disebabkan barang-barang dari Qatar sampai bulan depan maka barang kat rumah ni sangatlah sikit, cuma ada sofa dan tilam lipat dan bantal saja. Basuh baju pakai tangan, memang tergeliat urat pinggang menyental baju ....huhuhu. Anak 4 orang boleh tahan bajunya kan!

Apa pun semuanya saya lakukan slow-slow janji urusan wajib selesai. Maisarah dan Azhad dah mula masuk sek kebangsaan jumaat lepas, sesi petang.Hari ni pagi-pagi saya perlu hantar mereka ke kafa dulu dan lepas tu saya hantar qila ke tadika pula. Qila meraung pun saya tinggal kan juga..nesib lah, kata cikgu dia tadi menangis sampai tertido-tido. Jap lagi kena ambil anak dari kafa dan siapkan mereka untuk ke sekolah kebangsaan pula. Jadual saya padat sampai jam 6.40 petang. Harapa anak cepat dapat menyesuaikan diri. Kalau saya tak larat bulan depan boleh naik bas sekolah, kalau saya larat saya enjoy jemput hantar mereka sendiri.

Encik suami kata baju nanti boleh hantar dobi kalau tak larat...takpe lah kot? rasanya boleh lagi bertahan. Stok lauk kena hari-hari beli sebab peti sejuk masih dalam kontena..huhu. Super duper busy lah saya sekarang ni...hihihi.Doakan saya selamat meniti jalan raya ulang alik dari rmah ke sekolah anak setiap hari ye. 

p/s: nak tau tak jiran sebelah rumah saya saper?rakan blogger kita tau.terkejut, dan terkelu lidah, saya tak cam dia, tapi bila saya kata dari qatar terus dia kata muka saya familiar lah, LM ke?hahaha...missP jiran saya sekarang!

Pakai broadband je sekarang...unifi masih belum datang pasang. Katanya seminggu lagi.



www.tips-fb.com

14 comments:

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

hope akk kuat tuk hadapi hari2 baru kat sni..
I.Allah ade masa t adik jenguk akk k...
alhamdulillah berjiran dgn org yg kenal jgk.. :)

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

wahhh...siapakah jiran ituuuu...hihii

ala2 wani la ni sis... masa baru pindah aritu...apa pon tak de...hihihii

MaDiHaA a.k.a Ratna said...Reply To This Comment

Salam LM..

dah pindah terus ke Malaysia ye? alhamdulillah.. dok mana skrg? akak masih ingat lagi LM kirim rempah cap bunga rose dulu.. mintak maaf belum kesempatan nak kirimkan kat LM sampai LM dah balik Malaysia dah pun.. akak memang jarang balik Terengganu itu yg rempah belum berbeli. Kadang tu nak kirimkan sepupu belikan tapi kesian pulak sebab dia skrg dah beranak kecik (rapat2 anak kecik dia) rasa mcm menyusahkan dia pulak nak kena pegi pasar kalau blk kg ngan anak2 kecik tu.. kalau LM masih berminat.. nampaknya kena tunggu sampai akak sendiri yg blik ler.. mmg nak blik.. tp tunggu rezeki lebih sikit..tak tau bila.. maaf ye LM.. akak doakan LM sentiasa dipermudahkan menjalankan rutin harian di tempat baru ye...

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

alhamdulillah semua nya dh selamat kan....insyaAllah bulan depan shda ziarah miza erk...

ehem ehem siapakah blogger tersebut...

kiera'sakura said...Reply To This Comment

kadang2 kira lg suka bizi sbb x sempat fikir bnda yg bukan2..hihihihi...

hati2 jaga diri kak :)

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Alhamdulillah.... Hehehehe, blogger jumpe blogger... X sabo nak tau sapa :D

Miss PIJAOSIX said...Reply To This Comment

auch...

sapekah beliau..?

saniah said...Reply To This Comment

Wah dah pindah??...mcm tak percaya adik akak dh ada di mlaysia..:)
Hemm...akak ni walaupun penat tetap enjoy antar dan jemput anak sklh...seronok plk tgk ank2 brlari dtg kat akak masa ambik diorg..mcm dia rindu sgt kat mama dia hehe
Harap miza pun begitu .. :)

Ujie said...Reply To This Comment

hmm..boleh bayangkan, mesti penat sgt LM skrg ni.

plg terkejut...bila jiran baru pun blogger! mmg kelako..

cekmet said...Reply To This Comment

wahh akk sy yg baca pun rasa semput byk kje kna buat ngeeeeeee ;p

cekmet said...Reply To This Comment

wahhh sy yg baca pun semput byknyaa kje kna buat hiks ;p

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

peritnya hidup baru pindah kan. sabar je lah.wah jiran pon seorg blogger. mesti byk benda nak dikongsi.

al-lavendari said...Reply To This Comment

belilah satu lagi mesin basuh yang kecik .. nanti ada dua tak apa. kalau rosak satu, ada lagi pemain simpanan ..

deno said...Reply To This Comment

yeay akak dah balik sini!!! :) alhamdulillah semua selamat urusan... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...