Wednesday, May 9, 2012

Baby Seat - Meraung Pun Meraung La...



Assalamualaikum dan salam sejahtera

Apa khabar semua? Busy? LM super duper busy...tak dapat lawat semua, tak dapat komen pun kalau susah nak drop komen, just baca je. 




Rutin harian macam biasa hantar budak sekolah dan main dengan anak-anak. Gambar macam kat atas tu perkara biasa tiap hari. Meraung sekuat hati bila kena ikat dalam baby seat tu. Kesian? memang la kesian...tapi demi akak dan abangnya, ummi cekalkan hati. Menangis dalam hati tak saper tau. Sedih juga tengok syafiq meraung macam ni tapi bukan jauh sangat pun sekolah. 

Naper tak naik bas sekolah?takpelah....memandangkan anak-anak tak mahu dan saya rasa lebih terjamin hantar ambil sendiri keselamatan anak-anak tu maka saya putuskan untuk urus semuanya sendiri.

Tau tak saat ambil dan hantar mereka tu adalah masa paling berkualiti saya berikan buat mereka. Terasa rapat sangat detik tu dengan anak-anak. Time tulah nak manja, tanya apa saja pada mereka dan bebel serta nasihat mereka. Moga Allah beri kesihatan yang baik buat saya untuk meneruskan perjalanan hidup yang singkat ini...amin.

p/s: tq buat semua yang mendoakan perjalanan hidup kami agar mudah terutama kepada geng 'solehah'...syafiq dah okey sikit dah sekarang ni..tq korang.

www.tips-fb.com

14 comments:

Black Jeepsu said...Reply To This Comment

Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn~ :)

~ yus ~ said...Reply To This Comment

Arif pun macam ni bila saya nak duduk kan dia di car seatnya.

Betul, masa dalam kereta tu bersama anak2 antara masa yang paling berkualiti kan...:)

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

kecian dik syafiq...dia tak selesa la tu...

cekmet said...Reply To This Comment

kesian syafiq nangeeee huhuhu

cekmet said...Reply To This Comment

huihui kesiannnn

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

demi keselamatan kan kak..
xpe biarkan baby nangis..jgn nanti kite yg menangis tak berlagu...
hope akk happy slalu.. :)

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

amin.wah,ada geng solehah ye

kiera'sakura said...Reply To This Comment

Amin.. xpe kak, biar dia nangis jgn kita yg menangis nt kan...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Tak apa dik... lama-lama baby syafiq akan biasa - tapi kakak kesian juga. Kakak pun lebih suka hantar anak ke sekolah dgn kereta sendiri...

Iza Teratak Usang said...Reply To This Comment

Assalam...
Cabaran dan dugaan yang terpaksa ditempuh...
Moga selamat semuanya..

emieysandra said...Reply To This Comment

jadi surirumah sepenuh masa ni best, boleh luangkan sume waktu utk anak2..semoga akak kuat & diberi kesihatan yg baik utk menjalankan tugas sbg ibu & isteri ni =)

p/s : bile nk dtg melaka lg kak? ehehe

ejulz said...Reply To This Comment

sian dia nangis.. hehe..

smoga dipermudahkan kehidupan akak.. :)

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

perkara biasa baby takmo duduk dalam baby sit.. hahaha.. chomel je tnok dia..

semoga LM sentiasa cekalkan hati ye

deno said...Reply To This Comment

siannya syafiq.. tapi terbalik ngan anak buah deno.. masa adam umo 10 bulan. beria=ia nak duduk ats baby seat tu... senyum je bila dpt duduk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...