Wednesday, May 30, 2012

Cuti Sekolah



Assalamualaikum dan salam sejahtera

Dah rabu pun minggu ni. Jap je terasa masa berlalu. Cuti sekolah ni memang tak bermalam jalan ke mana-mana pun. Hari tu keluarga mertua ajak ke PD pun kami tak join bermalam....malas sangat nak join bermalam, maka kami gerak pagi je ke sana. Tengah hari dah balik terus ke Bagan Lalang pula. Lepak sampai petang juga kat Bagan lalang anak-anak main layang-layang semua kat sana. 

Punca pergi bagan lalang sebenarnya nak makan ikan bakar...tapi encik suami dah bawa siang-siang pula, maka tak kesampaian la melayan tekak mengidam nak ikan bakar ni. Maka saya pun cari je ikan, sotong fresh kat sana angkut bawa balik. Siap dapat siput sedut lagi kebetulan anak pekedai tu baru balik dari kutip siput sedut. Dia nak makan sendiri...puas ibu dia pujuk suruh jual sekilo pada saya..."sian akak tu ngidam nak siput."Mengidam? glurppp... tersedap saya dengar.

Cuti sekolah ni perlu masak cepat sebab anak-anak sedia kan perut untuk makan. Kalau time sekolah mereka kurang makan sebab keletihan kot?  malam ni baru nak gerak balik segamat....wahh blog bersarang la kalau balik segamat...hehehe.



www.tips-fb.com

11 comments:

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

sonokla BLIK KG

IFFH XTau nk g mne ni

Reena Kamarudin said...Reply To This Comment

takpe bersarang. janji bila dah balik dr segamat, tulis entri bebanyak. hahaha

SYANI said...Reply To This Comment

Sebut ikan bakar tetriba terbayang2 pulak. Memang dah lama tak makan..

Kakzakie said...Reply To This Comment

Mak-mak cik biasanya bila kita sangat berkehendak memang akan beri sebab bimbang kita mengidam...

yana lyana said...Reply To This Comment

mkn ikan bakar kt bagan lalang memang best..ade pepahat.. :)

kiera'sakura said...Reply To This Comment

jumaat nie insyaAllah mama sampai sini.. ahad nk ambik cuti la nk bwk mama jenjalan rasanya..hihihihi

kiera'sakura said...Reply To This Comment

jumaat nie insyaAllah mama sampai sini.. ahad nk ambik cuti la nk bwk mama jenjalan rasanya..hihihihi

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

selamat balik kg..kita dah terima org dr perak balik baru sampai je td..

sabtu lak insyaAllah akan terima kunjungan daripada adik blogger dr kltn plak

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

dh pergi bagan lalang tu, carilah destinasi lain lak...jom ikut sy balik kelate...

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Bestnya blk kg!!

deno said...Reply To This Comment

cuti sekolah skrg ni semua anak buah ada kat umah.. memang seronok dapat main2 ngan diaorang! tak perlu balik kampung sbb umah deno pun kat kampung.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...