Tuesday, May 15, 2012

Harga Dan Kualiti

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Nak cerita pasal kualiti dan harga. Ramai orang kata harga mahal tak semestinya barang baik. Ye betul. Tapi biasanya barang baik pasti harganya lebih kan? Setuju? Tak setuju diam- diam je. Takkan rasa sardin cap ayam sama dengan cap botan sedangkan awak beli botan tu murah sikit kan? Takkan awak harap tart nenas sesedap pakai buttercup jika awak bancuh adunan pakai margerin timbang ye tak? Takkan awak harap kasut crocs tiruan RM15 selesa macam orang laun beli original harga RM 160 kan? Ada benda kita kena pilih mana murah jika rasa dan kualiti sama tapi bukan semua kita boleh buat begitu.

 Ala.. Entri ni bukan apa pun, saja je taip lepas mengeluh hubby beli tepung 1 Malaysia. LM plan nak buat donut tapi tak jadi sebab risau tak gebu macam biasa. Ye la kalau dah biasa pakai susu f&N takkan nak buat teh pakai susu omelo kan? Huhuhu.


www.tips-fb.com

7 comments:

fRaMe+LenSeS said...Reply To This Comment

adk terpaksa setuju kak. tapi takpa lah.abg da beli kan. cuba la dlu. tak jadi kalau lepas ni takyah beli dah ye? tamo sedih2 tau. abg tgu tu akak masak untuk dia. :)

ain dzaya said...Reply To This Comment

maybe hubby ML, nak berjimat kot..besalah org laki ni saluna camtu kan?

pena rozie said...Reply To This Comment

setuju....

diana said...Reply To This Comment

saya sokong seratus peratus...

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Err, Ada susu omelo ek, hakhakhak

kiera'sakura said...Reply To This Comment

ada benda yg kita kena spend duit beli yg mahal demi nk mendapatkan hasil yg baik kan kak...

iizza said...Reply To This Comment

omelo tu susu apa..x pernah dengar la pulak..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...