Tuesday, May 22, 2012

Memang Harga Dia Ke?



Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Saya masih terfikir-fikir pasal harga langsir dan upahnya semalam. Tapi tak jadi beli dan tempah sebab rasa macam tak logik saja harganya. Sebelum ni asik dengar orang sebut nilai murah saya ingat sangat murah.Sebelum saya bersalin last year saya beli langsir baru belas-belas je harga semeter bila dah offer. Tapi yang mengejutkan saya harga kat nilai dah RM30 lebih semeter. Saya nak pakai sampai 30 meter lebih belum masuk sheer lagi tu...

Harga upah saja dah RM 900 lebih tak termasuk upah jahit sheer lagi. Termasuk kain semua mencecah 2k lebih tau. Akhirnya saya tak mau beli sebab rasa harga langsir di segamat jauh lebih murah. Eh..mahalnyer.. 2k lebih tu beli rantai ke gelang tangan ke besar gak kot?ekeke...gurau je.


p/s: memang harga dia mahal camtu ke ek?mahalnye, baik saya jahit sendiri atau tempah kat segamat je la..huhu.

 


www.tips-fb.com

9 comments:

ejulz said...Reply To This Comment

cerita pasal langsir x sabar nak raya kak.. hehe

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak sebab jahit sendiri tak tahu harga pasaran dik...

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

mahalnya.huhu

~ yus ~ said...Reply To This Comment

saya pun tak tahu jahit langsir sendiri. Apa pun bab tukar langsir ni, saya pun baru je beli dan upah orang jahit langsir. Ada up entri di blog. Tapi saya beli dan terus tempah di primamoda. Ada banyak jenis kain, ada yg semeter RM6 saja pun ada. So biasa mmg tengok jenis kain le, untuk sheer biasa belas2 ringgit. Nak buat satu rumah memang pakai banyak kan, saya pun pakai dalam 30 meter lebih termasuk untuk dapur dan bilik. Kia satu rumah lengkap le, kat Prima Moda BP, kain termasuk upah siap semua, jahit atas buat blogget ke orang panggil ya, takdelah sampai harga yg Lydia tulis tu. Kurang banyak dari itu....siap upah tu.

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Erkkk, mahal ekk.. Huh

Aku Mad said...Reply To This Comment

cekik darah ni .. citer pasal langsir x sabar nak puasa .. pastu raya raya raya .. hehehehehe

kiera'sakura said...Reply To This Comment

memang kak skang sume nk mahal.. kira nie nasib mama blh jahit walaupn simple.. beli kain jer..huhuhu

pena rozie said...Reply To This Comment

mak aik... mahalnyer....

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

mahal nya....aritu beli kat jakel tak de mahal macam nie...tak bawak pegi lagi kain tu utk tukang jahit..upah org kg buat murah la jugak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...