Friday, May 11, 2012

Pancing Hati



Assalamualaikum dan salam sejahtera


Pancing hati saper lagi kalau bukan hati budak encem ummi ni. Tau tak budak encem ummi ni tak suka kena ikat kat baby seat tu. Maka untuk biar dia cool dan duduk diam ummi perlu:

1.pasang cerita boboiboy
2.sediakan air bagi basah tekak dia yang akan meraung kuat-kuat tu...huhu
3.sediakan 4-5 mainan untuk dia sebab dia akan main dan campak ke bawah..so ummi tak perlu kutip mainan tu(utamakan keselamatan)
4.sediakan roti dan biskut(untuk dia ngap biar dia diam kejap)
5.Kalau semua tu tak jalan ummi kena nyanyi lagu twinkle-twinkle kuat-kuat bai dia dia..haha....

Bukan jauh sangat pun, tapi memang syafiq suka buli ummi dalam kereta!
 
www.tips-fb.com

13 comments:

Kakzakie said...Reply To This Comment

Aduhai adik... ummi dah usaha macam-macam tu tak usahlah nangis lagi ye sayang...

Lama-lama dia biasalah LM.. Tapi masa tengok gambar dia menangis tu kakak sayu juga. Tangok gambar ni oklah... dah cool dia :)

mizzkechique said...Reply To This Comment

amboi, garang btl muka dia..

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

hihi..ummi xlayan baby..
pandang depan je..ngamuk jap..hiks..
bf tecik bile kite nk jmpe nih..huhu

fRaMe+LenSeS said...Reply To This Comment

ummi nyanyi la kat adk plak... nakkk nakkkk~~ :P

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

huhu.buli ummi lagi ye syafiq

Cikpuan rara said...Reply To This Comment

ehhehehe comels je anak bujang akk.banyak peel eh.

nida husna said...Reply To This Comment

byknya yg ummi kena buat hehehe

sissyira said...Reply To This Comment

salam..

tomeynya..ni sapa buli sapa ni? hehe

diana said...Reply To This Comment

suka boboiboy dah??dasyat la syafiq ni..heheh

Belalang hijau Perisik said...Reply To This Comment

klu semua tu x jalan jugak, jawapannya ummi dia pulak la yg meraung... huhuhu

Kalamhati said...Reply To This Comment

ololooo cian ummi..huhu

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Ahahaha... Buli ummi yek, babab Kang, muahahahaha

kiera'sakura said...Reply To This Comment

hahahaha tgh tergelak sorg bayangkan akak nyanyi kt dia tue.. kihkihkih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...