Tuesday, May 8, 2012

Pastikan Susu Ibu Berkualiti



Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Apa khabar semua?
Ramai kawan yang mengadu susunya tak cukup untuk si bayi. Bagi ibu muda atau ibu baru, jangan patah semangat ye.Kita kena yakin susu kita cukup buat bayi kita. LM sendiri beberapa kali patah semangat dalam usaha menyusukan baby syafiq tapi alhamdulillah semangat tu datang semula berkat doa, sokongan dan pembacaan yang kerap tentang teknik penyusuan ibu yang betul.

Apa yang LM sedikit kesal ada ramai wanita ingin bayi mereka sihat, comel, debab dan susu banyak tapi mereka lupa memastikan susu mereka berkualiti. Bagaimana nak dapat susu yang berkualiti? mudah saja, jaga pemakanan, pastikan air kosong diminum dengan cukup melebihi 8 gelas sehari dan juga pastikan emosi ibu stabil dan terhindar dari stress dan sebarang gangguan yang boleh merencatkan menghasilan air susu.

Selamat menyusukan si comel anda....

www.tips-fb.com

10 comments:

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

wee...bole jadi jurucakap tuk kesihatan baby dah ni kak..

psstt:secomel syaiq..hiks..

Mooniqueen said...Reply To This Comment

Alhamdulillah anak saya masih mendapat rezeki susu ibu Sehingga sekarag ni Dah berumur 1 tahun 9 bulan...

azzey said...Reply To This Comment

smgt yg kuat dr dlm diri kita sdri yg lbh penting kan..:)

kiera'sakura said...Reply To This Comment

ohh thanks kak info tue.. bab minum air kosong 8 gelas tue mmg xde hal sbb kira xske minum yg manis2 sgt..hihihi

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

semangat2...

Cikpuan rara said...Reply To This Comment

yeke kak.kak rara risau nt bersalin susu rara takde,sbb mak rara dulu jenis xde susu,hmm akk rasa rara kena amik pil banyakkan susu tu dr skrg ke or lepas bersalin.

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

insyaAllah LM..hehehe

diana said...Reply To This Comment

masa menyusu kat maisara dulu saya selalu patah semangat.sebab dia tak boleh nak menyusu.bukan sebab takde susu.tapi sebab lain la.tak leh citer sini..heheh

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

Alhamdulillah susu still ckp utk lala cuma x tau la kualiti ke tak?? Tp setakat ni nampak lala makin besar la jugak even 2 bln lepas berat dia x naik

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

sayangku lydia..

thanks atas info.. boleh mark u syer pada sahabat y mau teruskan penyusuan bt anak2 mereka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...