Thursday, May 24, 2012

Resepi



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Buat kuih apa hari ni? nampak mat gebu dah siap buat kuih lapis tak berani saya nak jenguk takut terliur. Kukus masih dalam kotak lagi...hihi. Nak cerita pasal ragam kawan. Saya perasan ada sesetengah kawan ni jenis nampak je saya tayang kuih mereka akan pm nak resepi. Alhamdulillah mereka positif nak cuba buat dan baik sangka. Dulu ada hamba Allah ni kata saya nak tunjuk-konon pandai masak..subhanallah, begitu sekali dia punya sangka...haha. Dah block pun dari FB.


Pasal kawan minta resepi ni, kalau sorang saya okey lagi..kalau 5-8 orang 3-4 hari yang berlainan letih la nak menaip kan. Sebab tu sekarang bila buat apa pun saya tepek kat blog. Bila orang nak saya bagi link blog sudah la. Malas  dah nak taip. Alhamdulillah kawan-kawan gembira dapat cuba buat kuih apa yang mereka ingin. Sebab saya bukan blogger masakan saya tak mau la share resepi, tapi bila fikir semula tak salah kot, bukan nak lawan blogger masakan tapi nak menyumbang sesuatu buat pembaca. Tak salah kot...


Bila shida malam-malam tanya resepi kuih itu ke ini ke saya buka blog dan sms je. Budak sorang tu rajin melampau...malam pun boleh tanya resepi kerabu bilis la, kuih sarang lebah la..hehe. Apa pun kadang-kadang kita tak suka apa yang kita buat tapi ia cukup bermanfaat buat orang lain...ikut saya saya suka bebel berapu je kat blog ni. Leceh je tepek gambar dan resepi dan kaji itu ini untuk sampai kan info atau tips kesihatan atau tips kurus..hehe.


p/s:sejak akhir-akhir ni ramai lak promote suh saya guna  premium beautiful dan ambik herbalife bagai...hamboi..suh pakai PB eh..gemok sangat ke saya ni? nak pomot kat entri la kawan, jangan kat ruang komen. Tu spam namanya.







www.tips-fb.com

7 comments:

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

Herbalife tu bkn utk kuruskn badan kak

minuman kshatan

mizzkechique said...Reply To This Comment

kita kan share.. ilmu yg bagus kena la kongsi².. sapela yg kata kite nk tunjuk² tu ye..

Asyifa Mustaffa said...Reply To This Comment

Salam sis,
btul tu...kenkadang kita tayang makanan tu utk share jer kan...sy pun bukannya blogger masakan pun...biasa2 aje...kenkadang just nak share ilmu yg kita jumpa kan...

penah sy tayang gamba lempeng pisang je kat fb, itu pun ramai yg bertanya mcm mana nak membuatnya.....jdi sy pun bagila resepinya.....bila sy dah berkongsi tu....perasaan tu kan...mcm gembira tau....n x terlintas pun mcm nak show of...tp ada juga mulut2 yg kata...eleh...lempeng pun nak tayang...mcm la pndai masak sngt...! cam tu pun ada sis,

tp mmg sy akan ingt 1 la....kita manusia mmg x sempurna...dan mmg susah nak puaskan hati smua orng...ada orng yg suka kita buat cmtu....dan ada juga yg x suka....
dah nama hamba Allah kan....mmg x kan sempurna........

ish...pnjang sngt pulak sy komen ye...mcm bole buat n3 pulak...:)

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kalau dah suka tu gigih tak kira dan lagi pula tahu org yg ditanya jenis tak kisah... dapat pahala tau ajar org walau nampak cuma buat kuih... ilmu yg dipergunakan sampai bila-bila ada ganjaran tau dik...

Muzel Zay said...Reply To This Comment

waa.. ramai yg promote ek..eheeh..laa..akak kn dh pakai kan.. sy x mcm tu kan kak??hihiih

kiera'sakura said...Reply To This Comment

ada je kwn kira yg pomote brang die kt kira.. sblm die bukak mlut nk sebut , kira kte "klu ko nk pomote aku lari xmo sembang ngn ko lg" kejam kan kira nie..hihihihi :p

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Akak suke jek kalau share resepi yg mudah Dan rengkas, almaklumla, akak ni ka ghajinnn... Muahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...