Thursday, May 17, 2012

Signal Mana Bai?



Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Makan hati berulam jantung betul la memandu di kawasan perumahan saya sekarang ni. Kereta besar gedabak tapi takda lampu signal ke ek? atau memang kereta besar ni tak perlu bagi signal nak masuk keluar simpang. Sakit hati betul bila kita nak melintas tunggu macam tunggul ingat kereta tu nak jalan terus...tup tup dia masuk simpang tu. Dah la bawa kereta macam siput sedut. Ada lak eden gulai tuan punya kereta ni karang. Ye la...kereta lawa mana boleh bawa laju kan? nanti tercium dengan kereta lain susah lak. Tapi macam mana lawa kereta awak pun kenalah memandu dengan betul dan tak menyusahkan orang lain. 

Jangan lupa bagi signal ye awak! Jangan fikir semua orang tau apa yang kita fikir...kalau semua orang tau apa yang orang lain fikir rasanya tak perlu ada lampu break ketiga kat belakang tu pun kan?ecece...akak comot dah bebel. Babai...ops, renungkanlah ek demi keselamatan bersama



www.tips-fb.com

16 comments:

Muhamad Azam said...Reply To This Comment

HAHAA!!
Pemandu zaman sekarang dah ramai yang macam nih

ape ape pon Singgah sini...


Update dah!!
jom baca entry nih.. Jom la.. Jom laa..


http://blogbudaksengal.blogspot.com/2012/05/practice-makes-perfect.html

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...Reply To This Comment

selalu jugak mak kena mcm tu memang hanginnn je satu badan kan.. bukan susah pun nak tekan signal tu kann

Peri PiA said...Reply To This Comment

Tu la ,ape la dieorg ni fikir sebenarnya

lieynanilaz said...Reply To This Comment

memang sakit hati dengan pemandu sebegini!!..

Pia said...Reply To This Comment

"mmg ramai sgt org kita yg memandu hanya pikir diri sendiri..lg satu paling benci kalau kita stop kt simpang tiba2 keta blkg hon bertalu...apa dia igt kita nak tido kt situ ker..tk sabar2.."

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

tahu xpe..kadang2 sakit nye la hati..
dh masuk bru nak kasi signal..
baik xyah kan kak...xpaham sungguh diorang ni..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

marah ye LM.. saba ye

kiera'sakura said...Reply To This Comment

haaa sama la dgn apa yg kira pk.. klu driver tue masuk simpang x reti bg signal mmg jenuh la nk makan sumpah... huhuhu

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

bersangka baik la kan.signal rosak kot. padahal pemandu tu malas nak on signal

ogyep yummy mellow said...Reply To This Comment

betul.. betul... betul... tension betul kalau jumpa driver camtu..

Belalang hijau Perisik said...Reply To This Comment

cukup hangin klu jumpa kereta atau apa2 kenderaan yg x paham bahasa mcm tu. mcm la bagi signal tu kena bayar duit... grrrrrr

ejulz said...Reply To This Comment

betul tu kak LM.. ejulz paling panas hati bila kete2 besar yg mewah ni x bagi signal.. harap kereta je mewah.. kedekut sgt nak bagi signal..

S.U.F.E.E.N.A.N said...Reply To This Comment

Tu laa org kita...kalau tak nyusahkan org mmg tak aman idup depa..

diana said...Reply To This Comment

kat tempat saya ni biasanya cina yang macam tu..
pernah sekali simpang kat depan rumah saya ni ada eksiden sebab cina tu tak bagi signal..lepas tu keluar kereta hentak2 kaki..lawak la..
simpang tu betul2 depan rumah saya jadi dapat la tengok aksi cina tu marah2 padahal dia yang masuk simpang tak bagi signal.

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Betul2, dorg ni berangan kot time bwk kete...

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

paling tak suka pemandu yang tak bg signal....huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...