Monday, June 25, 2012

Baca Hati

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Dalam perhubungan seharian kita kadang kala berlaku salah faham dan sengketa. Walau kita boleh bercakap dan menjelaskan tapi tetap berlaku salah faham.

Terfikir pula apa lah yang baby syafiq pendam dan cuba sampaikan pada saya. Saya yang ada mulut ni pun banyak memendam rasa agar tak terlepas ayat yang menyakitkan hati orang lain ini pula syafiq yang tak pandai cakap.

Kalau kita boleh baca hati orang lain bagus.

P/s : bestnye hidup sekarang ni. Eh lagi 2 minggu nak balik kampung jenguk bonda.
www.tips-fb.com

6 comments:

kiera'sakura said...Reply To This Comment

klu kita blh baca hati org pun lagi payah kak.. klu org tue ckap yg baik pasal kita mestilah kita blh senyum.. klu org tue x suka kita sedikit sebanyak hati kita blh tercalar kan ;)

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

manusia ni pelbagai ragam.. takkan boleh kita puaskan hati semua.. Kadang-kadang tak baca hati org pun kita tetap leh baca melalui riak wjahnya.. yg selebihnya biarlah Allah yg tentukan.. ni luahan lepas menenangkan diri, beberapa hari lalu saya pun geram dan frust sebab rasa seseorang pyh tul nk beri kerjasama dgn sy..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Bestnya LM ada kg..rine dekat je kt satu tmn..hehe..

Mooniqueen said...Reply To This Comment

Kadang2 baik jadi natural je... N paling penting kena tolak ansur n saling memahami... Baby ae? Susah nak agak... Maybe same mcm apa kita fikir kot...

Miss PIJAOSIX said...Reply To This Comment

kalau org better tak yah tau ape ade dlm hati org lain...but memendam pun tak elok jugak..ermm

Syira said...Reply To This Comment

salam..

kalau boleh nak jaga hati smeua org. tp kadang-kadang x mampu.

kadang-kadang bila kita terangkan pun bkn nak faham..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...