Thursday, June 7, 2012

Bergotong Melepat



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Hai kawan-kawan buat apa tu? plan asalnya malam ni nak ajak encik suami ke giant nak cari cheese cake. Tapi encik suami ada meeting pula malam ni. Bila tak jadi keluar saya mengamuk kat dapur la. Kebetulan ada pisang masak yang jiran bagi hari tu, saya pun memprojek la malam ni. Intai encik suami nak minta tolong tertido pula dia. Wahh tentera yang 3 tu tengok saya dah mengoyak daun pisang laju je mereka serang saya.

Akhirnya maisarah ngan azhad yang tolong lap daun sementara saya membungkus lepat. Alhamdulillah laju je kerja melepat bila bergotong royong dengan mereka ni. Qila pula tolong buang daun kecik masuk dalam plastik. Syukurlah buat kuih bergotong royong ni tak terasa letih pun.

Wahh esok bekpes lepat la jawabnyer budak bertiga tu. Buat sendiri memang berbaloi!


www.tips-fb.com

12 comments:

~ yus ~ said...Reply To This Comment

nak sikit lepat pisang tu. Saya suka lepat pisang, tapi tak pernah buat sendiri..hehe

Syat0za Zai said...Reply To This Comment

lama tak makan lepas pisang :(

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

rajinnya anak2 mu, ummi dia pun sangat kreatif..

esok, makan2 tu ingat sis ya adikku

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

sronoknye la

deno said...Reply To This Comment

wah!!! bestnye!! lama tak makan! :)

elyna mirsada said...Reply To This Comment

cm sdp je,leh la pos utk sy skali =)

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Ai...sarapan lepat ke? Nak sikit leh?

S..U..D..@..I..S said...Reply To This Comment

kecik2 dah rajin tolong ibu....sedapnya dah lama tak kena lepat pisang...fav tuh...

Cikpuan rara said...Reply To This Comment

wahhh rara suka lepat pisang.heee.hmm buat sendiri dpt bnyak sket kan sis.

Marya Yusof said...Reply To This Comment

As salam Lydiamiza,

Rajinnye melepat...hik3 seronok bila ade yg menolong kan :)))

Salam perkenalan :)

Amyna said...Reply To This Comment

rajin nya anak² LM membantu ummi mereka.. turun dari ummi nih..

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

mesti seronok kan....buat sama2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...