Wednesday, June 13, 2012

Cabaran Kurus?

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Beberapa bulan lalu LM dan beberapa rakan blogger target nak kurus dalam tempoh beberapa bulan. Bila LM hampir mencapai matlamat ramai pula antara mereka yang hamil antaranya rara dan rine. Bila dah takda geng nak kurus mula leka lupa target.


Dua hari ni siti suhaili nampak sangat teruja nak turunkan berat badan. Wahh LM mula seronok nak join misi elly tu. Tapi adakah kami berjaya? Ntah la kan? Hihi.. Harap elly dan saya bersemangat! Nak kurus bukan membabi buta tau. Kena tau pasal jadual pemakanan, kalori, jumlah kalori diperlukan dalam sehari, jumlah kalori terbakar sehari... dan banyak lagi.


Apa yang penting pastikan minum air secukupnya. Kurang minum air kuranglah hasil yang akan kita dapat, ingat tu. Nak lebih hebat jom keluarkan peluh. Jogging 5km sehari pun okey juga kan?jom jom jom!
www.tips-fb.com

18 comments:

My Little Diary said...Reply To This Comment

MLD pun teruja nak turun kan berat badan ni...huhuhuu
dah terlebih 3 kilos sejak makan durian dgn banyaknya last weekend
:(

Tentang Kita said...Reply To This Comment

saya pun nak kuruskan badan....ramai yg dah kata saya semakin membulat

Yaya Azura aka Naz Azra said...Reply To This Comment

tersedar lagi dari lamunan..dah banyak tahun rupanya tak jogging..^_^

~ yus ~ said...Reply To This Comment

Jom! Yus pun tengah semangat nak teruskan diet ni...

Nuwairani Ismail said...Reply To This Comment

rasa kembali bersemangat nak kurus bila ada geng ni. kite suke follow blog orang yang berusaha nak kurus ni.

ieda said...Reply To This Comment

huhuhu cayuk2 dik
akk je nieee ke laut sokmoooo

kiera'sakura said...Reply To This Comment

semoga berjaya kak!! :D

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

LM tunggu rine bersalin ye..nti rine join the club!.hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@My Little Diarydurian mmg cepat menggemukkan.huhu

FasiHaH SupiaN said...Reply To This Comment

banyakkan minum air kak!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Tentang Kitajom join the club

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Yaya Azura aka Naz Azrahihihi..baik utk jantung

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@~ yus ~yeayy..mintak sket semangat yus

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Nuwairani Ismailjom2..sertai kami berdua

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@iedakalau adik mkn masakan akak hari2 sure ke laut gak.tgk pun tau sedappp

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@kiera'sakuraamin

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Chekgu Azrineokey rine!

Asyifa Mustaffa said...Reply To This Comment

me tooo...rasa juga nak kuruskan badan...skrng makin naik pulak....risau...huhuhu...yg x besnya bila badan naik nie...ssh nak cri baju dan suar...hehe....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...