Wednesday, June 20, 2012

Cakoi Oh Cakoi

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Suka cakoi? Ada orang kata cakoi ngan kayu kamat sama. Tapi saya beli di ganu dulu lain je. Rasa cam donut panjang je. Eh ke sebab orang tu buat tak jadi?

Setahu LM cakoi ni ada ubat dia nak buat.. Apa nama tak ingat. Sedapnye.. Asal peknen je cari cakoi. Adik ieyla tau kedai jual cakoi sedap kat dgn umah mertua LM. Tiap kali balik kampung kalau hari ahad mesti nak cakoi. Laling tau dah tekak bini dia nih

Malam ni ada pasar malam. Tadi leka.... Dah 9 suku merengek nak cakoi. Sian laling kena merempit belikan cakoi. Tq laling... I lap u lah.. Ahaksss

Ops jangan komen cakoi tu apa. Korang google lah ye kalau tak tau. Babai..

www.tips-fb.com

15 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...Reply To This Comment

cakoi cicah kaya sedap!!!!

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...Reply To This Comment

Family atul suka makan cakoi. Tiap2 minggu mesti beli. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Biasa mkn ngan kuah sambal tu.. X pernah mkn ngan kaya. Br akak tau hijau tubjaya rupanya.kat sini bg kuah hijau akak x sentuh pun.. Hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Blh share ngan atul camni

♥NuR SyAFiQah♥ said...Reply To This Comment

cakoi jadi trending twitter hari ni..haha

Mrs. Abi said...Reply To This Comment

kak, cakoi ngn kayu kamat tu mcm sama kan...hahaha tapi cakoi dia mcm berlipat.... kalo xsilap ada kuah kacang... org ipoh pggil 'pak kocok' kalau xsilap....

p/s : dh komen kat FB tapi post kat sini jugak hahahahahaha

Kira Kekuri said...Reply To This Comment

cakoi sangat sedap, dekat kota belud kitaorang panggil kuih sakui. ehee

caliph shuriken said...Reply To This Comment

dh lama x mamam cakoi, huh...

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Rindu cakoi bakar di pasar malam Sri Putri, Skudai

Yatie said...Reply To This Comment

lama tak makan cakoi...sedapnya makan dngn sambal..

Yaya Azura aka Naz Azra said...Reply To This Comment

kayu kamat banyak versi..yg original versi pun susah dah nak jumpa..

Encik Zaharin said...Reply To This Comment

pehh pebret tu cakoi or cakuey..tapi ada org x reti wat keras and liattt

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

ske kuah manis kak

sdp sngt

ritu da try jd cm donut lak

deno said...Reply To This Comment

cakoi tu roti kayu kamat eh? deno suka! mak deno selalu buat pagi2 :)

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Mendapat gak cakoi yek, heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...