Monday, June 4, 2012

Kisah ABC Dan Semalam



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Lama kan saya menyepi. Sangat busy dan seingat saya last saya buat entri selasa atau rabu lepas...lain tu entri yang saya post semuanya yang dah siap2 draft awal-awal. Tau dah akan super busy. Khamis lepas balik segamat. Jumaat petang balik negeri sembilan dan sabtu petang balik rumah. Singgah melaka jap melawat kawan dan malam baru sampai rumah. Malam tu pun encik suami saja yang sempat ikut rombongan pakcik ali dan cik ana hantar rombongan menikah adik cik pija. Jiran sebelah rumah saya...huhu.

Semalam pula tengah hari ikut rombongan lelaki ke rumah pengantin perempuan...ada gambar saya dan cik pija tak upload lagi. Petang tu encik suami ada meeting keselamatan di kediaman kami dan pukul 4 dah kalut nak bawa budak ni swimming ke putrajaya. Kebetulan memang malam tu dah janji nak jumpa blogger sorang ni kat alamanda. Nak jumpa saper? jeng jeng jeng....

Habis swimming pukul 6.40 siap mandi semua tu terus makan. Makan mana lagi kalau tak taman warisan budak ni nak ABC semua....


Qila dengan ABC nya

Saya makan nasi ayam je...tu pun rasa sangat kenyang, tamak lak minta laling bungkus roti john. Lepas tu siap solat maghrib semua terus tunggu kawan tu kat alamanda. Cemas sangat menanti saya tak berani nak kacau dik sue kita kerja. Plan asal nak jumpa la Qaseh Dalia Sufura  tu kat sana... tapi sebab syafiq angin semacam je keletihan saya tak berani nak bawa dia merata-rata. Shopping sket-sket je..eh sikit ke? hahaha...pastu si dia kata dia masih di nilai. Ha... nilai ka? saya dah dup dap dup dap. Dia sms berulang kali, kata harap syafiq nak meragam. Kata harap sangat nak jumpa saya. Saya pun sangat berharap nak jumpa dia, tapi....moga Allah mengizinkan. Jam dah pukul 9.30 dia masih tak muncul. Saya hanya mampu berdoa je lah dalam hati memandangkan anak dah letih dan alamanda nak tutup pukul 10 malam.

Jadual saya penuh beberapa hari sejak khamis. Rasa sangat letih tapi tercalit beberapa memori indah, alhamdulillah. Ops..lupa citer, tq dik kiera chomel sudi call akak hari tu. Dapat borak ngan adik kak ni ...untung la bak kata nadh..hahaha. Entri lain saya cerita pasal sambungan kisah saya dan blogger yang masih di nilai tu...apa jadi pada plan kami. 

Apa pun perancangan kita Allah yang mengizinkan. Jika plan baik pun kalau tak dapat jumpa tak juga, jika tak rancang Allah izinkan pasti akan dapat bertemu, betul kan?


P/s: sangat seronok mengeratkan ukhwah. Moga persahabat antara kita semua akan kekal selamanya, amin.



www.tips-fb.com

7 comments:

hawiz said...Reply To This Comment

bestnyer bukak puasa dgn ABC..terliur lakk..huhu

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

ooo bizi berjalan ye

ieda said...Reply To This Comment

banyak agenda LM ye ..
nbak2 cuti sekolah kan ;)

-NanI- said...Reply To This Comment

misteri gilerr. blogger mana lah tuu.. :)

elyna mirsada said...Reply To This Comment

wowo mcm bez je ABC 2..hehe

deno said...Reply To This Comment

dah lama tak minum ABC ni... :)

kiera'sakura said...Reply To This Comment

xpe nt kite sembang lagi pakai kredit die erk.. hihihihihi :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...