Tuesday, June 19, 2012

Mencari Pembaca Setia



Assalamualaikum dan salam sejahtera


Untungkan jika kita taip apa saja di blog ramai yang datang baca dan komen. Tulislah apa saja entri pasal anak ke, info menarik ke atau luahan rasa semua orang nak baca. Kadang-kala bagi mereka yang tak kenal blogger tu dia pun rasa pelik kenapa kita nak baca sangat tulisan blogger tersebut tiap hari. Bukancerita best pun kata mereka. 


LM mula menaip dulu takda siapa pun yang baca tulisan LM ni tau. Bermula dengan adik beradik, sepupu dan akhirnya berani bagi kawan-kawan baca blog ni. Mula beranikan diri keluar blogwalking dan berkenalan dengan mereka. 


Alhamdulillah sekarang ni walau tak la laju mana trafik kat blog LM ni tapi LM bersyukur ada sahabat setia yang sudi membaca tiap entri di blog ni. Mudah ke nak tarik orang baca entri kita? susah pada awalnya...kita perlu keluar dan perkenalkan entri kita pada kawan-kawan blogger. Macam mana nak berkenalan? macam mana nak luaskan empayar nak ada follower yang ramai? LM takda ramai pun follower tapi alhamdulillah LM selesa sekarang ni kerana persahabatan kami akrab walau di alam maya. 


Ingatlah...followers tu adalah sahabat kita...bila orang follow blog kita kita ada tanggungjawab untuk mempersembahkan entri yang baik untuk mereka baca. InsyaAllah, jika apa yang kita bagi tu bagus..mereka akan kembali lagi. Macam berniaga makanan juga, masak sedap orang datang lagi. Kalau tak sedap jangan harap orang nak kembali lagi.


Alhamdulillah LM punyai ramai sahabat baik hasil kerap join segmen di blog Ben Ashaari sejak awal berblog dulu. tq buat kalian yang sudi jadi sahabat LM...sayang kotrang ketat-ketat. Dan...sangat terharu bila korang datang kl je pasti sudi nak jumpa akak comot ni..hihi.



www.tips-fb.com

18 comments:

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

insyaAllah..rine pembaca setia blog LM..hehehe

Pn. Sheila@CC said...Reply To This Comment

sayang juga... hehehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...Reply To This Comment

biasa la tu kan sis.. mase baru2 nk berjinak ni memang susah nk dapat kawan.. bile dh lama dlm line ni... dh macam adik beradik pon ada .. hehe

Iryd Ashraff Hadzri said...Reply To This Comment

syafiq penyeri blog LM..tembam sgt,comel plak tu..

Yaya Azura aka Naz Azra said...Reply To This Comment

comot yang comel..ayu apa..hehe

~ yus ~ said...Reply To This Comment

yus pun suka masuk blog LM...:)

setuju dengan apa yg tertulis di sini...

Zurina Hj.Zainal said...Reply To This Comment

saya pun new blogger....betul yg akak ckp tu....saya pn tertanya2 ada ker org yg nak baca blog saya?..hurmmm.....

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

tak tau nak komen apa2..terima ksih sahabat..

Rai said...Reply To This Comment

kadang kadang saya rasa, sekarang ni lebih rapat dengan rakan2 blogger dari kawan sekolah..hehe..

Hafizin Jamil said...Reply To This Comment

status saya macam mana kak..?ahha

CIK TOM said...Reply To This Comment

entry sis LM best2 :)

ieda said...Reply To This Comment

setuju ngan LM
janji kita enjoy menaip kan
akk kalau x berblog rasa x lengkap satu hari ;)

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

keranamu Ben Ashaari

kne wat entry ni

haha

Layyinul Harir said...Reply To This Comment

hari hari mesti wajib datang sini, x nak terlepas 1 pon entry kak LM . semoga terus maju jaya yer kak

Zulkbo zulkboCom said...Reply To This Comment

salam..
singgah sini..masih setia
:)

deno said...Reply To This Comment

Deno sayang akak ketat-ketat! :)

kiera'sakura said...Reply To This Comment

klu entry kita tak maki org x tindas org. insyaAllah ramai yg suka dtg kan kak..

MizzTina said...Reply To This Comment

alhamdulillah..sy dh ada ramai pembaca setia.. trm ksh abg Ben.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...