Monday, June 18, 2012

Sahabat




Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Minggu lepas sahabat saya syhariena datang ziarah kami ke rumah. Sebenarnya persahabatan kami ni dah 10 tahun pun. Sejak saya mula kahwin dulu. Suami dia dulu tinggal sama-sama encik suami masa zaman bujang. Maka mereka beli rumah pun sama-sama. Dapur rumah kami kat segamat tu bertentang. So rajin la kami jerit-jerit kat dapur kalau nak borak dulu.


Bila gate belakang dah susah nak buka sebab karat dah kurang lepak sesama. Saya pun busy dengan anak la..kerja la...lepas tu dia pula boring dia sambung belajar. Alhamdulillah hubungan kami tak pernah putus. Dah kat qatar pun masih berhubung lagi. Sejak balik tanah air ni banyak kali plan nak jumpa tak juga sempat jumpa. Dia dah pindah KL. Bukan jauh sangat pun dengan rumah kami...tapi tertunda je plan nak jumpa.


Dia dah geram sangat kat saya kot...hahaha, dia datang sendiri dengan anak-anak dia datang jenguk saya kat rumah. Siannye, dengan jammed, dengan anak lagi...cekal sungguh dia nak jumpa sahabat comot dia sorang ni.


Orang nya masih sama cam dulu...ramah dan santai. Alhamdulillah...syukur allah kurniakan saya sahabat yang sebegini. Ikhlas dalam persahabatan tu penting sebenarnya bagi kita mengecapi indahnya ukhwah. Nanti nak ke KL perlu lepak rumah dia lak...tak puas borak hari tu. 


p/s:buat nana kalau baca, nanti kita jumpa lak ye awak...sori sangat balik segamat tak sempat jenguk awak lagi. Kalau ngan syahriena 10 tahun kenal dengan nana kami dah bersahabat 17 tahun...






www.tips-fb.com

12 comments:

Mooniqueen said...Reply To This Comment

Dear, MQ pun orang segamat... Kat mana ae? Jumpa pulak orang kampung kat blog ni...hehehehe..

Kakzakie said...Reply To This Comment

Itulah yg dikatakan sahabat dik... suka kakak kalau ada sahabat macam nie..

Lizzie Yasmin said...Reply To This Comment

Agaknya bila masak extra boleh main passing dekat pintu dapur jugak kot. :)

kiera'sakura said...Reply To This Comment

tgu saya pindah sana nt pulak kte lawan jerit kat dapur #Macam rumah dekat.. hihihihi

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

alhamdulillah....sahabat nie ibarat ahli keluarga kita bila kita jauh dr keluarga....dorang la yang ambik brat ttg kita...

nak jugak berjiran dengan awak...

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

untung LM..kawan2 yg dah lama pun sudi lagi melawat LM erk..alhamdulillah..

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

sahabat biarlah smpai ke akhirnye kan kak

akk nk beli by hand ke x zine tu?
kalau nk iffah inbox no akaun

sbb diorg nk mule pos da

elyna mirsada said...Reply To This Comment

sronok bl kwn lama dtg bertandang =)

Bung Muzaffar said...Reply To This Comment

Sahabat sejati tak akan mudah untuk melupakan sahabatnya...

Beruntung awak ada sahabat sebegitu.

ogyep yummy mellow said...Reply To This Comment

seronokkan bila dapat berjumpa kawan yg dah lama x jumpa

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...Reply To This Comment

ni nmenye kawan selamanya..

Nana said...Reply To This Comment

Tu la x berkesempaan lagi nk jumpa awk. rindu...tp paham awk ibu kepada 4 org cahaya mata. Misti kesibukan.memang kagum dan tringin nk jd secekal awk...nnti leh bg tunjuk ajar ni. memang suka singgah disini umpama awk yg bercerita.he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...