Tuesday, June 12, 2012

Sarapan Pagi Dan Kisah Kak Zakie


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Apa khabar semua? alhamdulillah hari ni perjalanan pagi saya berjalan lancar dan baik. Anak siap awal menanti ustaz datang nak ke kelas kafa dan aqilah pun bangun tak banyak ragam. Sarapan cereal je budak berdua tu dan qilah cuma minum susu sebab dia kata dia haus maka kena minum susu. Kalau lapar baru kena makan honey star katanya...hehehe. Pandai jawab dah anak dara kecik tu.

Siap awal encik suami pun hantar qila dan terus pergi bangi kerana ada urusan penting. 7.45 dapat call dari 07 ******* eh, nombor mana ni? panik jap dan berfikir nak angkat ke tak phone. Cuba angkat wahhh suara merdu manja dari kakZakie Purvit kedengaran. Ya Allah sangat lah saya terkejut pagi-pagi dah dengar suara akak sayang ni. Kebetulan semalam text dia tapi dia tak perasan...ha, hambek! pepagi dia dah call dan kami borak sakan...tq kak zakie call adik. Sangat ceria pagi ni dapat dengar suara sahabat blogger kita ni. Kak zakie saper tak kenal...sangat baik dan peramah serta penyayang.


Bila dah ceria dengar suara kak zakie...terus ke dapur cari barang makan isi perut.

Segelas susu suam dan sekeping roti untuk sesuai untuk  ibu hamil ibu menyusukan baby.

Anda dah bersarapan? jagan lewat bersarapan pagi ye.


www.tips-fb.com

11 comments:

bersama kak Es said...Reply To This Comment

ha ah...setuju sangat kak zakie sangat loving. kalau dia komen kat blog sampai ke jantung tau.
Sama la cam adik comot kak es ekeke

Yaya Azura aka Naz Azra said...Reply To This Comment

roti butterscotch kn? feveret jugak tu..tp kalau hanay sekeping roti dan segelas susu perut yaya kenyang sejam je..hihi
yaya pun baru je berkenalan dgn kak zakie..

*Mrsfarahzaki * said...Reply To This Comment

baru pas makan mihun goreng (=

My Little Diary said...Reply To This Comment

errmmm....
kenyang ke breakfast sekpg roti n susu jer...
:)

m.u.l.a.n said...Reply To This Comment

makan pau 2 ketol je sbb ada kawan nak belanja nasi beriani.. hehe...

kak zakie mmg sangat baik..

Suhaili Sarif said...Reply To This Comment

hehe....sy makan twiggies seketul kak
alhamdulillah perut da blh tahan nafsu.hahaa

Kakzakie said...Reply To This Comment

Heee.... jadi N3 pulak dah. Sebenarnya HP kakak sejak balik kerja semalam hingga pagi ni duduk dlm handbag, so bila sampai office nak letak atas meja baru nampak sms adik. Sorrylah kakak kalau sms lewat baca biasa kakak terus call aje...

Syira said...Reply To This Comment

salam...

ukhwah itu mahal nilainya..

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

iffah srapan nsi lemak

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

waaah best nya pepagi ada org kol..wat awk ceria...
erm kita xminum susu..pastu susah skit nak bfst sebab nanti akan ulang alik masuk tandas hehe

kiera'sakura said...Reply To This Comment

tak minum susu.. hihihii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...