Sunday, June 3, 2012

Susu Almarai



Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Saya penggemar susu. Sehari perlu minum 3-4 gelas susu baru saya rasa segar. Tapi sejak balik malaysia saya kemurungan sebab susu tak sedap di tekak saya. Takat ni saya dah cuba 2 jenama yang popular tu tak sedap. Tak lemak. Takmo sebut nama nanti mereka saman saya. Saya mula rindukan susu kegemaran saya yang ini...rindu Qatar...huk huk huk.

Teeba Investment Launches Almarai Fresh Milk in Jordan

Agaknya bonda suka minum susu masa peknen sebab tu saya hantu susu. Anak-anak saya pun begitu, cheese, yogurt, susu apa yang saya amat suka masa peknen mereka amat suka. Sehari 2 -3 kotak susu kat umah ni untuk stok budak 3 orang tu tau..huhu. Dah la mahal...dulu kat qatar saya beli 4 kotak 12 riyal...dalam 10 hengget la duit sini. Sekarang kat sini sekotal 5 hengget. Botak kepala ayah kamu!




Haipp jangan fikir harga..fikir kesihatan anak-anak tau. Apalah ummi ni kan?..hahaha.




Ayat saya..


saya:ayang..tak sedap la susu coklat jenama M tu..
laling:ala...habis je budak tu minum?
Saya:err tekak ayg la yg rasa tak sedap.glurp...(baru nak suh beli brand lain)kikiki







www.tips-fb.com

8 comments:

mamawana said...Reply To This Comment

Mama pun sangat suka minum susu. Apa2 susu cheese, yogurt, laban semua tibai. Now beli susu kambing dlm paket jer..

adele said...Reply To This Comment

salam kak Miza..
sy pun peminat susu..kalau dah suka..apa jenis susu pun sy suka cuba..smpailah ke unta walaupun kembang di tekak orang tapi manis di mulut sy..hehehe

masa kecik2 dulu sy duduk di UK, ada org hntr susu segar setiap pagi depan rumah..mmg segar sgt2..

kat Malaysia ni susah nak cari susu yg rasanya sama tapi yg paling hampir ialah Fresh Milk Dutch Lady kotak hijau tu..segaaar sangat :D

Hafizin Jamil said...Reply To This Comment

kat sini pun ada almarai kak..haha..boleh tahan rasa dia..

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

minum dl je

telan susu baik utk ksihatan

ieda said...Reply To This Comment

akk kurang suke susu nie ;)

kiera'sakura said...Reply To This Comment

errkk kira xblh minum susu xde flavour, loya huhuhu.. klu yg ada perisa tue blh la ckit2

eiela said...Reply To This Comment

saya pun suka susu, 4 kali sehari minum susu.

Ecah Ecot said...Reply To This Comment

x suke susu...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...