Wednesday, June 27, 2012

Tips Ceria Selalu


Gambar Kartun Comel Islam

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sihat semua? LM sihat syafiq dan semuanya pun sihat. Ceria dan rasa hebat. Mengapa perlua rasa hebat? kalau tak rasa hebat mecam mana nak teruskan melangkah lalui cabaran hari ini dan seterusnya kan?

Kadang kala ramai hairan kenapa mereka tak ceria macam orang lain. Pada LM ceria tu perlu kita semai dari dalam diri. Jika jiwa kita ceria, hati kita gembira pasti diri akan ceria. Dalam diri ni perlu elakkan ada sifat iri. Iri hati ni bukan menguntungkan malah menghitamkan hati dan membunuh persahabatan juga. Ramai antara kita ni kalau orang bahagia mereka iri, rasa dengki. Kalau orang mewah sikit dari dia mula rasa meluat. Padahal bukan kacau hidup dia pun.

Nak ceria jauhkan diri dari orang yang negatif. Jauhkan diri dari manusia kuat mengumpat, kuat menghina orang dan segala penyakit hati yang ada. Selagi kita tak belajar menceriakan diri selagi itulah diri kita tak ceria. Jika kita ceria insan sekeliling kita akan bahagia. Kita senyum mereka pun gembira. Hiduplah dengan ceria dan penuh kasih sayang agar mudah kita lalui segala rintangan hidup d muka bumi Allah ini...wallahua'lam

www.tips-fb.com

2 comments:

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

hopefully hari ni menjadi hari yang ceria utk rine..hehehe

MyMy said...Reply To This Comment

semoga kak LM juga ceria selalu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...