Monday, July 30, 2012

Kaswi Saja


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Alhamdulillah juadah untuk moreh jemaah masjid semalam LM buat kuih kaswi .Encik laling kata buat simple je dah la, haa...kuih ni simple, bancuh, kukus dan potong. 

Lama juga tak buat kuih kaswi, rasanya dekat setengah tahun tak buat. Kalau beli susahnya nak dapat yang lembut dan sedap. Menu untuk hari ni masih tak tau lagi nak masak apa. Rasanya nak masak nasi je kot sebab sayur punyalah banyak beli semalam sampai encik laling tanya, la...kenapa beli semua jenis sayur ni? err..sebenarnya saya rambang mata, semua murah. Tapi saya beli dlm kuantiti sikit-sikit je la semuanya. Tapi..memang penuh peti sejuk.

Boleh je saya beli sawi hijau, sawi pak choi, terung, kobis, chinese cabbage. Bila mau masak tu? haiya...sebenarnya sawi hijau tu kalau nak goreng mee atau bihun ke. Lain tu untuk juadah bersahur dan berbuka. Alhamdulillah negara kita mewah dengan makanan, murah-murah semuanya. Tapi LM beli semua untuk sekali masak je sebab takut tak habis nanti membazir pula.

Bulan puasa ni seronok tengok anak makan, rasa gembira dapat masak untuk mereka berbuka puasa. 

www.tips-fb.com

8 comments:

kiera'sakura said...Reply To This Comment

kira selalu lupa nak masak sayur,, sudahnya kecut =.='

ummiarissa said...Reply To This Comment

oh sedap kaswi ni...idea nak buat kuihlah petang ni..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

nanti nak buat la LM..hehhee..terliur la tengok..huhu

anamizu kaito said...Reply To This Comment

sedapnye kuih kaswi!!! terus lapar tgk entry Umi ni! hehe






slm ramadhan Umi :)

Anonymous said...Reply To This Comment

Awaiting more posts!

Qasey Honey said...Reply To This Comment

sedap kuih kswi tu...mmg sng nk buat...tp xterbuat2...hihi

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

KA pown suka kuih ni but mesti lembut lah1

deno said...Reply To This Comment

deno pernah makan kuih ni... biasa kalau tak bulan puasa pun mmg byk kat kedai2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...