Wednesday, July 25, 2012

Menu Berbuka-Ramadhan-4


Assalamualaikum dan salam sejahtera. 


Alhamdulillah dah masuk hari ke-5 kita berpuasa. Semalam masih gagah menyediakan menu berbuka walau simple mimple aje. Semalam menu LM ikan cencaru sumbat, sambal kicap, sayur rebung lemak putih dan roti sardin. Roti sardin tu dah 6 lebih baru sempat nak buat...huhu,kelam kabut.


Walau simple LM lebih suka masak sendiri lauk untuk berbuka sebab LM biasanya akan cari nasi time berbuka atau sahur. Kalau masak lauk tu boleh simpan untuk sahur.



bakar 2 ekor, seekor simpan untuk sahur.

tak encem pon ikan ni..tapi sedap. LM lebih suka sumbat sambal dari kelapa kalau ikan cencaru ni.

Korang pula ada menu istimewa nak share sini? buntu tau nak pikir masak apa hari-hari...huhu


www.tips-fb.com

6 comments:

kiera'sakura said...Reply To This Comment

kira pulak lebih suka cencaru sumbat kelapa tue.. hihi

kakchik@ella said...Reply To This Comment

ikan bakar tu feveret KC, dik.

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

suke smbal belacan sumbat dlm tu

xnk kelapa2

Mrs. Abi said...Reply To This Comment

mama pun suka buat tapi tak letak kelapa....rempah ratus je...mcm cili, belacan skit, pastu ape ntah

maya amir said...Reply To This Comment

feveret!!!:)

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

x berapa suka ikan cencaru..huhu..eh balik dr hosp semalam mak wat kari udang+rebung,time tengok teringat awak...tp shda x makan pun sebab takut angin nanti sakit dah susah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...