Monday, July 2, 2012

Simpan Baju

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Semalam ada yang komen kata almari LM besar dan ada nak tips simpan baju. Ahaha... Almari kat Qatar memang la besar dan banyak, orang siapkan.. Boleh simpan stok baju 3 tahun tanpa masalah.

Tapi kalau kat malaysia ni bilik kecik comey lote ni macam mana nak ada almari besar. So, jangan harap LM nak simpan baju banyak- banyak( walau banyak tak tau nak susun mana). Biasanya kalau baju tu dah jemu di pakai atau baju kurung yang dah lapuk ditelan zaman LM akan bagi kat orang je.

Kalau kawasan tu ada orang susah biasa bagi mereka je, atau bagi kat kampung- kampung time banjir atau edar kat tong derma pakaian tu. Mungkin kita rasa kita taknak dah baju tu tapi orang lain mungkin rasa baju tu masih cantik. Ramai insan yang tak berkemampuan. Dari kita simpan baju yang tak dipakai baik kita bagi pada yang memerlukan.

Sekarang ni busy nak asingkan baju anak- anak untuk disedekahkan dan asingkan baju saya yang saiz 40 dan 42 dan 44 tu.. Ada sesiapa nak? Kalau ada saya iklan kan, bukan takat abaya, blouse dan jubah seluar juga ada. Nak buang sayang, nak pakai besar gedabak, beli agak mahal sayang la pulak. Huhu...

www.tips-fb.com

13 comments:

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

ni mcm mjawab soalan sy je....

najihah sahami said...Reply To This Comment

haha...banyak sangat baju sampai tak terpakai eh kak..rindu akak..:)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...Reply To This Comment

iklan je sis.kot2 ada abaya yg sy minat ;)

ana said...Reply To This Comment

meh bg kt na,kite pn dh gemuk lani...

Anonymous said...Reply To This Comment

meh bg kt na...

kiera'sakura said...Reply To This Comment

kan kak.. kira pn tgh asingkan bju yg xnk pkai dh tue...

deno said...Reply To This Comment

mcm family deno mcm tu jugak. baju yang masih elok tp tak pakai biasanya disedekahkan jugak... ramai lagi org memerlukan :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Ye betul!!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Rindu mish gak

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Kamu tu saiz xs dik

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Harap mereka gembira kan deno

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Wah dah kosongkan almari ke dik

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Na muat ke baju kaklong yg besor2 tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...