Wednesday, August 1, 2012

Dapat Juga Makan Tomyam


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Semalam masak tomyam untuk berbuka. Benda mudah, main campak-campak je. Kebetulan dari kelmarin malam memang dah tak boleh tahan hati nak tomyam maka juadah berbuka semalam haruslah tomyam.



Tara...abaikan kecomotan tomyam ku itu. Tak cukup bahan pun, tapi still nak tomyam campur. Alhamdulillah sedap di tekak kami, encik laling pun puji. Ops nampak ikhlas memuji..ecece, kombang hati den!

Dapat pun ummi masak tomyam, ngidam sangat nak tomyam...kata encik hubby sambil sengeh-sengeh...hehehe. Dah memang saya ni kalau nak makan terus nak, ala...benda mudah cari. Tak salah pun teringin makan. Berkhasiat pula tu. Yang penting kita masak untuk anak dan suami juga, alhamdulillah semua makan bertambah kecuali ummi. Perut tak berapa selesa makan waktu berbuka. Tak tau kenapa...

p/s: hari ni mula blur apa juadah nak masak untuk anak dan suami. Ada yang kata asik fikir makan je! ello, memasak untuk keluarga tu ibadah juga ye, malah dapat pahala mengembirakan hati suami dan anak dengan menikmati juadah yang enak air tangan kita sendiri.


www.tips-fb.com

13 comments:

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

selamat berfikir ye LM..hehhe..nanti dapat jgk idea dr blog LM ni nak masak apa..hehehe

qasehraihan said...Reply To This Comment

waaaaa....sedapnya kak..say penggemar tomyam..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Chekgu Azrinebaru nmpk byg2 je rine..haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@qasehraihanberkuah, sedap...akak pun suka.laju sket mkn benda camni

Ima Salsuzaima said...Reply To This Comment

sama la kite kak..org ckp asyik fikir benda makan je.bukan apa..sbnrnya fikir nak masak ape tu utk suami dan ank gak.hehe

kakchik@ella said...Reply To This Comment

sedapnyaaa .. KC aritu teringin sup ekor.

maszull said...Reply To This Comment

assalamualaikum Lydia...bestkan kalau dpt masak makanan kegemaran keluarga ni...:)

JIJI YU said...Reply To This Comment

meh makan tomyam ji wat meh

MaDiHaA a.k.a Ratna said...Reply To This Comment

sedapnya tomyam.. feberet akak! tp akak tak dpt nak masak sgt kat rumah sbb suami akak tak suka tomyam.. kalau masak juga wajib masak menu lain juga.. en suami mmg anti betul dengan daun limau purut.. ish ish ishh...

Mrs. Abi said...Reply To This Comment

tomyam ni akak letak santan eh.... kongsi la resipi kak...mcm best je

nida husna said...Reply To This Comment

wah, kuah dia pekat. mesti sedap kan

kiera'sakura said...Reply To This Comment

skang kira dok aim nak masak tomyam putih.. hihihi

deno said...Reply To This Comment

wah best ni... merah kuah mesti pedas... best3 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...