Wednesday, August 1, 2012

Kalau Dia Nak Susu

Assalamualaikum semua. Dah siap masak untuk berbuka? Lagi sejam nak buka puasa, syafiq dah sakan menyusu dari tadi non stop. Saja buat ummi longlai.

Dia kalau nak menyusu mana boleh kata nanti atau tak boleh. Naik renyuk baju ditariknya, leher baju boleh luas kalau dia dah tarik nak menyusu.

Hari ni menu simple, sayur lemak kobis, ikan sambal hijau cili api je dan buat sikit talam berlauk. Ringkas je, takmo banyak nanti tak habis.

Malam ni plan nak ke klinik sebab kurang sihat. Busynya bulan puasa ni rasa macam tak cukup jam saja. Owh ye makin busy mengejat sebab dak syafiq dah menapak, dah jalan jatuh dan jalannya terkengkang- kengkang. Jap je dah sampai dapur... Huhu.

Gigi dah keluar 4 batang serentak, bila di menyusu pastu ketap mulut nak tengok oklan sure ummi menjerit. Huhu.

www.tips-fb.com

8 comments:

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

haha..kaut kalsium ummi ye si shafiq ni, smpai 4 sekali gus gigi naik ye.. sedap la gigit...

qasehraihan said...Reply To This Comment

hehehe..mcm2 dugaan anak kecik kan..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/duit-raya-duit-raya-duit-raya.html

ieda said...Reply To This Comment

wah empat sekaligus .. ;)

Mrs. Abi said...Reply To This Comment

SYAFIQ jgn gigit ummi...hahahahaha... gigi bru nk tumbuh mesti dia gatal2 gusi... mesti nk menggigit aje kan...heheehhe

diana said...Reply To This Comment

betul la anak lelaki memang kuat nyusu..kan???bagus syafiq...
ummi kan selalu merungut nak kurus..sekarang kurus kan dia tau..heheheh

Eiqa Almond said...Reply To This Comment

ikan sambal hijau cili api..
sedapppp :D

bersama kak Es said...Reply To This Comment

bila jerit lg dia syokk nk geget...

kak es selalu tutup hidung dia hahaha dh x leh nafas, dia lps la

kiera'sakura said...Reply To This Comment

hihihihi syafiq syafiq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...