Friday, August 10, 2012

Keguguran


Assalamualaikum semua. 

Hari ni sangat letih dan lemah je badan. Balik dari jumpa doktor tadi sempat 'hujan' dalam kereta. Tiba masanya untuk  saya berterus terang, sian rine dan lain-lain tanya banyak kali LM preggy ke? sebenarnya LM alami pendarahan yang agak lama tapi belum gugur. Tak berani nak kata pregnant sebab tak mau mengharap. Maaf andai korang kecil hati LM tak reply soalan korang kat komen ni ke atau pm fb atau sms. Sebenarnya emosi tak menentu sebab tu tak mampu nak jawab apa...maaf sahabat. Saya hargai awak sms saya. Semalam check masih ada, hari ni check rahim dah kosong. Ye...sah saya keguguran.

Bila kita tau kita hamil tentulah kita gembira dan mengharap dia lahir. Bila bleeding dan makan ubat kuat rahim semua masih berharap...tapi  akhirnya sah saya keguguran. Alhamdulillah...ini semua pasti ada hikmahnya. Saya terima dengan redha. Sedih memang sedih.

Terima kasih atas doa kalian atas kesihatan saya. Maaf andai sikap berdiam diri saya buat korang terusik hati, atau terlecik hati atau marah. Syahriena juga..tq sangat-sangat. Mungkin bukan rezeki untuk dia melihat dunia. Allah Maha Mengetahui, insyaAllah saya perlu kuat, akan kuat dan akan cuba terima kesedihan ini. Keguguran kedua buat saya takut untuk hamil lagi....sakit, perit dan pedih bukan saja pada jasad tapi pada hati saya juga.huhuhu.

Masih tak percaya...saya keguguran?



www.tips-fb.com

27 comments:

Mrs. Abi said...Reply To This Comment

tabah ye akak sayang.... semuanya ada hikmahnya... insyallah ada rezeki lain... :)

Peri PiA said...Reply To This Comment

doaku semoga sahabat yg ku sayangi ini tabah menghadapi ujian ini.Amin

pasti ada hikmah,Alhamdulillah pia yakin LM tabah

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

rine phm..rine xkisah pun LM..rine phm sgt klu2 LM blm bersedia nk kongsi..

apa2 pun LM bersabar ye dgn dugaan Allah ni..hati kecil saya mmg ada mengatakan LM preggy..hehe..Allah lbh syg dia drp LM..

takziah ye LM..cuba lg..jgn putus asa..

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

:-(
Salam takziah...

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

sabar la kak.. maybe Allah nak bagi akak spent time dengan syafiq dulu. pikir positif yer kak.. jgn stress2.. Insyaallah ada rezeki nanti

efa said...Reply To This Comment

bertabahlah akak mungkin ada hikmah disebaliknya...sabar yea akak,efa doakan yang terbaik untuk akak. mungkin keperitan yg akak alami efa tak dpt rasai..namun efa harap akak tabah yea,jaga kesihatan bebaik yea :) maaf la yea lately efa bz sikit lama tak jeguk blog akak ritu tau pun tetgk page FB akak :( maaf yea akak
rindu akak

Njla Azman said...Reply To This Comment

Takziah kak.

Be strong and get well soon.
InsyaAllah rezeki diberi bila masanya.

Lelord said...Reply To This Comment

ada hikmah disebaliknya...

Puteri Iqa Izyan said...Reply To This Comment

ummi.. banyak2 sabar ye. insyaAllah Allah akan gantikan dgn yg lebih baik akan datang. :)

siti hidayah said...Reply To This Comment

Salam takziah. semoga akak tabah hadapi semua ni. mungkin ada hikmah. dan mungkin Allah bagi sesuatu yang lebih baik pada masa akan datang :)

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

xpe kak

akak ade 4 lg utk peneman akak

satu pergi 4 masih ade

tu je kekuatan akk

azwa amani said...Reply To This Comment

dugaan seberat ini hanya diberikan pada insan2 yg kuat... bersyukur kerana ALlah memberi kasih sygNya pada akak.. cepat sembuh..

cik violet said...Reply To This Comment

sabar ea kak. huhu

Pezol Stylez said...Reply To This Comment

Salam takziah..insyaalah ade rejeki lagi lps ni

deno said...Reply To This Comment

sedihnya... tabah ya akak.. deno pun percaya semua ni ada hikmahknya

ieda said...Reply To This Comment

salam dikk
banyakkan bersabar
jika ada rezeki darinya pasti akan ada .. jika tidak anggap sahaja pasti ada hikmahnya ..

rasanya syafiq x mo beradik lagi koot ;)

ummi_khalish said...Reply To This Comment

assalam..LM..syafakilllah dan innalillah...semoga tabah menghadapi dugaan ini..percayalah ..setiap yang berlaku ada hikmahnya....

qasehraihan said...Reply To This Comment

tabahla kak..
usaha lagi..
ada lagi rezeki selepas ni tu..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/berderai-jugak-air-mata-akhirnya.html

Mizz Farah said...Reply To This Comment

kak LM... sabar ye kak..mesti ada hikmahnya..kuatkan smangat taw..rindu akak~ :(

~ yus ~ said...Reply To This Comment

salam takziah dan bawa2 bersabar ya LM

Eyeme said...Reply To This Comment

takziah kak. mungkin ada hikmah di sebaliknya. Dia tahu bila hamba-hambanya bersedia atau tidak.

Syafiq still nak jadi adik bongsu. :D

yangbaik said...Reply To This Comment

terkedu juga, walaupun saya tidak kenal LM tetapi biasa mengikuti perkembangan blog ini cuma taklah selalu sangat, cuma dalam seminggu dua ni macam ada sesuatu yang membawa saya untuk terus ke blog ini.

Memang sedih, tetapi betullah LM dah kata kan itu semua ada hikmah yang kita tidak ketahui. Mana tahu LM akan dapat yang lebih baik dari ini kelak.

sekian.

Cik Puan Bunga said...Reply To This Comment

Kak, tabah ya.

Saya tak pandai nak begi kata2 perangsang.

Saya cuma boleh cakap "Allah knows best kak, He knows best"

Tabah kakak.

Cik Ila said...Reply To This Comment

InsyaAllah,ada hikmah setiap yg Tuhan aturkan.

Tabahkan hati.Cik Ila doakan semoga akak dimurahkan rezeki.Amin

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

semoga miza tabah, kuat dan banyak bersabar...lepas nie berusaha lagi yer...mungkin ada hikmah disebalik nya...

kiera'sakura said...Reply To This Comment

hanya mampu mendoakan akak terus kuat.. berat mata kami yg memandang berat lagi tuk akak pikul.. moga tabah ye kak

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Ya Allah, baru saya dapat ambil tahu..Sian LM. Saya tumpang sedih ye..Tak berapa sohat seminggu ni saya tak sempat nak blogwalking....smoga LM tabahkan hati menepuh dugaan ni..Pasti ada hikmahnya LM dapat dugaan macam ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...