Friday, August 3, 2012

Nasi Tomato-Permintaan Azhad


Assalamualaikum dan salam sejahtera....


Tak jenguk blog pun hari ni,update pagi pakai iphone je pastu sibuk gi klinik smua. Hari ni rehat la sangat sampai tergolek-golek tido....kalau tak rehat mau kena rotan..ekeke.


Petang tadi masak nasi tomato je memenuhi janjiku pada anak teruna sorang ni. Azhad tanya ummi semalam, boleh tak esok ummi buat mee goreng dan lepas tu esok dia buatkan nasi tomato ye? saya jawab ye. Memang semalam buatkan dia mee goreng, air teh bunga yang dah lama tak berebus dan aiskrim goreng.




Dalam kesakitan yg amat sangat perlahan-lahan goreng ayam. Hari ni masak awal sebab nak masak slow-slow. Kalau tak janji nak masak agaknya dah lama ummi suruh ayahnya beli kot tapi takpelah, masak sendiri lebih sedap dan boleh bawa ke sahur juga nanti.


Alhamdulillah rezeki kita hari ni, simple pun dah buat semua bertambah. Ummi pun makan sama sebab nak kena makan ubat. 


p/s:betul juga kata orang anak ni jadi kekuatan pada kita. Kalau takda anak dalam keadaan macam sekarang ni pasti saya duduk atas katil dan baring berselimut agaknya.Ops esok kena mula MC sampai isnin, demi kesihatan diri dan dia yang ingit menjenguk ke dunia, insyaAllah..



www.tips-fb.com

12 comments:

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Gigih tul LM, dalam tak sihat pun sempat sediakan nasi tomato lagi. Nasi yg tak ada jual di bazar BSP aritu.. Sedap nampaknya nasi dan aym merah LM buat tu....

qasehraihan said...Reply To This Comment

waaaa..jiran terliurrr..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/nanti-rakyat-malaysia-boleh-makan-ais.html

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

patut iffah dtg td
ley merase

Sally Yatiey said...Reply To This Comment

Sedapnyaa :D

Anonymous said...Reply To This Comment

Syafik akan jadi abg..huhu

izz iizza said...Reply To This Comment

pandai LM buat nasi tomato..kalau sy nak kena beli la jawabnya..:)

deno said...Reply To This Comment

akak tak sihat...? kesian akak... itulah pengorbanan seorang ibu... akak take care... :)

deno nampak sedap nasi dan ayam tu... biasanya ma deno akan buat masa hari raya...

Marlina Mohtar said...Reply To This Comment

sedapnya nasi tomato tu =) nak minta resepi

bersama kak Es said...Reply To This Comment

betul la yang dok ngidam mangga depan rumah tu ek ?????

laskar pelangi said...Reply To This Comment

wah wah!
nasi tomato..yummy;)

kiera'sakura said...Reply To This Comment

semoga cepat sihat kak

Peri PiA said...Reply To This Comment

umi pia baru juge msk nasi tomato,pia mkn je hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...