Saturday, August 4, 2012

Teh Bunga


Menu beberapa hari lepas. Simple tapi yang buat hati kembang sebab teh bunga saya jadi cantik sangat.

Biasa kalau maisarah beli kat bazar ramadhan tahun lepas-lepas kelopak bunga dia dah tercabut dan hancur, LM fikir tahun ni nak air teh bunga buat sendiri je lah. Alhamdulillah comey je bunga tu...eceh puji diri sendiri la kan?

Yang bulat tu apa? aiskrim goreng ! hehe..nak habiskan aiskrim beli sehari sebelum ramadhan haritu la konon. Sampai sekarang tak luak separuh pun walau dah berapa biji aiskrim goreng terhasil. Haiyaa

Teh bunga ni baik untuk sejukkan badan tau, biasa orang cina je ramai beli dan buat di rumah. Kita ni beli air kotak je kan? maisarah ni suka sangat teh bunga sampai tiap kali gi bazar ramadhan last year mesti nak beli air ni. Tahun ni je dia lum minta air ni, ayah dia je belikan sekali kot....takpe ummibuat je 2-3 hari sekali, jimat sket.


www.tips-fb.com

8 comments:

bersama kak Es said...Reply To This Comment

menariknya teh bunga LM... kak es nak gi cari balik rebus gak la :)

qasehraihan said...Reply To This Comment

lydia belia kat mana bunganya tu eh?
saya suka gak air ni..huhu

nOOrsha said...Reply To This Comment

Sedaapnye..saya suka teh bunga...selamat berpuasa LM:-)

laskar pelangi said...Reply To This Comment

suka jugak air teh bunga..kak, camne nak buat air teh bunga tu..ada jual kat kedai ke bunga tuh? hehe

deno said...Reply To This Comment

yang deno tahu teh bunga mmg bagus kalau kita tgh dahaga sgt... boleh sejukkan bdan dan tekak... :)

wachak said...Reply To This Comment

Jarang2 beli yg digerai. Selalunya minum yg dlm kotak jer. Itu pun betul2 dahaga jer baru pilih air bunga kekwa ni ... he33

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

Kamu sgt rajin

kiera'sakura said...Reply To This Comment

teh bunga tue sgt sedap!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...