Wednesday, September 26, 2012

Banjir


Assalamualaikum
Morning semua. Pagi ni nyaman sangat sebab awal pagi hujan lebat. Rasa segar! Tapi apa yang saya tak suka lepas hujan satu je la, depan pintu saya ni banjir. Kenapa banjir? Bumbung depan ni bocor, bila hujan je depan pintu mesti banjir. Dulu dah repair tapi masih tak okey, sebab susah la nak mengadu dengan owner rumah atas sebab tertentu saya diamkan saja



Tak sabar nak pindah rumah sendiri bila tengok banjir gini. Ye la habis kasut dan selipar basah. Ala- ala setinggan pula rasa camni. Kalau ada tetamu datang lagi la malu sebab simen basah susah orang nak pijak kan? Huhu... Banyak kali tetamu datang time hujan, sabar je la.

P/s: bukan tak bersyukur cuma luahan hati saja. Bila benda sama berulang setiap kali hujan rasa tak syok juga. Anak kluar masuk kaki basah
www.tips-fb.com

5 comments:

maszull said...Reply To This Comment

assalamualaikum lydia...yer la mama pun kena mcm tu juga bila dah repair pun masih lagi kekadang mcm marah juga tapi nak buat mcm manakan...:)

ieda said...Reply To This Comment

aduhh rasa x selesa kan dik
huhuhu .. harap2 cepat lahh pindah .. ;)

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

hehehe...tetamu tu salah sorang nya saya la kan...sabar la ye miza...nanti dok umah sendiri...dah xde masalah nie kan

kiera'sakura said...Reply To This Comment

paham perasaan akak dengan owner tue huuuu...

takpe kak sikit je lagi nk pindah dpt rumah sndiri nt mesti lega kan.. sian kt akak

Izan Ishak said...Reply To This Comment

tak selesalah jadinya bila basah aje depan muka pintu tu ye. kami dulu2 pun pernah sampai banjir hall tu dibuatnya. nak mengadu kat owner rumah, dia nun jauh kat jepun. last2 dah nak kuar baru betulkan... tolak dari duit sewa aje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...