Thursday, September 27, 2012

Cara Majukan Blog?


Assalamualaikum
Ada yang tanya macam mana saya majukan blog? Eh, saya terfikir sendiri.. Maju ke blog cikai ni? Blog ni nyawa ikan je pun, cuma mampu bertahan sebab masih ada yang singgah baca walau takda info.

Encik ben selalu kata, rajin update. Saya ikut nasihat sifu(walau dia kata dia bkn sifu. Tp dia mmg cikgu dalam bidang ni).

Pembaca ni akan datang kalau kita beri apa yang mereka rasa berbaloi. Mereka dah follow jadi tanggung jawab kita bagi yang terbaik. Kongsi apa yang patut.

Pembaca kebanyakanny follower, tapi follower kadang kala bukan pembaca. Semua orang mampu ada blog tapi bukan semua orang mampu kekalkan blog mereka.

Cari identiti sendiri, ramai suka tiru gaya bahasa blogger otai. Bila blog tak maju dah rasa malas. Hurmm

Jom tengok ni...



Kenal pokok apa ni? Sila jawab kegunaannya ye.
www.tips-fb.com

17 comments:

~ yus ~ said...Reply To This Comment

daun kesum rasanya tu ya LM. Masak asam pedas letak daun kesum lagi sedap bagi yus...:)

Riana said...Reply To This Comment

Daun kesom kak..masuk dlm asam pedas utk kurgkan hanyir dan tambah umphh..ehehehhee..

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

pokok ape ni cam kesom je hehehe , mata tgh kelabu ni tegk 3 - 4 screen dlm satu masa !

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

daun kesom ke hapa namanya yg guna utk masak kuah laksa tu.. kekekekekekeke. fail skit kalau bab nak igt nama2 ikan, sayur bagai ni.. tp tahu guna je. yg biasa2 je igt nama dia

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

selalu baca blog LM..cuma kadang2 tak dan nak tggl komen..

Muzel Zay said...Reply To This Comment

daun kesum ei kak? hehehe

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

erm..bukan dauk kesom ker?

PaPa Blogger said...Reply To This Comment

Betul tu.. Ape yg penting ikhlas,. Hehehe tu kalau tak sila, daun kari kan

Peri PiA said...Reply To This Comment

thank u LM

Daun kesum ke??

saniah said...Reply To This Comment

Daun kesum kan? Buat laksa sedap niii :-)

hazanis said...Reply To This Comment

daun kesom..:)

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

daun kesum buat laksa

asam pedas nyummi

cre majukan blog? errr errr hahaha

Yaya Azura aka Naz Azra said...Reply To This Comment

daun kesom merimbun..LM...masak asam pedas seminggu 3 kali la ye..kalau tak sayang pulak daun kesom tu terbiar..hihihi

ieda said...Reply To This Comment

suke dgn kata2 adik
pemangkin semangat akk agar rajin update ;)

Aishah Jahirah said...Reply To This Comment

update selalu..hee mmg xikut ckp sifu...update ikut dan je..kih2...pokok kesum tu...buat laksa,asam pedas,nasi kerabu n mcm2 lg la masakan...

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Apa lak cikai? Best aper dpt baca update hal harian Lm n anak2 di blog ni...kena rjin update lg k..

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

Segarnya dik, wt asam pedas, terbaikkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...