Friday, September 7, 2012

French Toast

Assalamualaikum
Dah breakfast? LM pukul 9 baru terkedek- kedek nak siapkan breakfast. Lemau dan liat rasa badan pagi ni. Buat french toast je untuk alas perut, lagi pun dah rasa kenyang minum lactolite campur oren TANG pagi tadi..



Tu dia, tak tau nape dah klik dia crop pulak gambar ni, so dapat tepek tak penuh la pulak gambar ni, maaf la ye LM malas nak buka laptop.. Hihi, ada smart phone laling beri tu gunakan sebaiknya betul tak?

Okey, semudah ABC je buat french toast ni,ada yang panggil roti telur? Ikut la korang panggil apa, sebab roti telur tu LM panggil roti canai yang dipecah telur di dalamnya tu. Ala... Yang ada bawang dan cili hijau tu, huhu terliur!

Cara nak buat mudah saja, sebab anak ku kecil dan jarinya kecil, maka saya potong 4 roti tu.

Roti- potong 4
Telur- sebiji
Secubit garam
Seulas bawang putih cincang
Mayonis- 1sudu kecil
Kacau telur ni dan cairkan butter, goreng dengan minyak sedikit. Kalau nak sedap boleh je tambah benda lain. Kita yang buat dia, betul tak? Janji kenyang.
www.tips-fb.com

8 comments:

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

betul tu, but yang ni pown dah sedap

Cik Eka said...Reply To This Comment

sedapnya roti..kekadang roti ni cicah sos sedap..

kak,ada lagi yer minuman oren TANG tu,lama betul tak minum

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kita buat dia nak letak sosej potong pun boleh kan.. itu anak akak punya style dik...

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

panggil roti telur je

tapi xletak bawang

kt melaka dorg letak susu

agak manis tapi sedap jugak

anak2 akk msti ske

Wanzi said...Reply To This Comment

wahhh best juga resepi cam ni LM... boleh ganti dengan roti bakar pula...

Scarlett O'Hara said...Reply To This Comment

caya tak?Letak sambal tumis pon sodap!

Siti Rahmah Ibrahim said...Reply To This Comment

oo letak mayo gak ehh..okeh2 boleh cuba tgk.. tq yang..

Mrs. Abi said...Reply To This Comment

dh lama cri oren TANG tu kak, tapi xjumpa.... last minum masa skolah menengah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...