Monday, September 3, 2012

Ketupat Periuk Kera


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Khamis lepas sepupu LM datang beraya di rumah, nak balik tu dia invite la datang rumah dia hari semalam. Dia kata nak jamu kami semua dengan ketupat periuk kera.

Dia buat rumah terbuka, wah rasa teruja nak pergi bukan sebab nak ziarah je tapi sebab sejak peknen yang dah gugur tu memang ngidam nak makan ketupat periuk kera tapi tak kesampaian. Bila sepupu LM liana kata dia nak hidang terus muka tersenyum riang. Dulu kecik- kecik makngah iaitu mak liana selalu bawa balik segamat untuk kami.

Kebetulan semalam shida datang, kami gi lambat sikit. Lagi pun tau dah mesti sesak kalau datang awal. Tak suka bersesak sebab nanti takleh borak pulak kan? Sampai je dia terus kata, makanan dah habis, tinggal sikit je. Tapi na ada tinggalkan kaklong periuk kera. Terus rasa nak lompat bintang kat situ gak! Eh tetiba je... Haha



Ni la dia ketupat periuk kera. Pakai periuk kera, dalamnya pulut dan santan, rasa macam lemang tapi lagi sedap darinlemang sebab santan nya banyak... Rasanya?? Sedappp. Hasilnya? Makan 2 biji dengan jayanya untuk lepaskan tekak mengidam ni. Ternak lemak! Hehehe. Tq liana dan fizan dan twin juga invite open house korang.

P/s: ada yang tak pernah tengok makanan ni ke?

www.tips-fb.com

10 comments:

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

pernah tgk x pernah makan lagi hehehe

diana said...Reply To This Comment

saya tak pernah makan nih..tapi pernah la tengok orang buat...tempat saya tak de orang buat benda ni sebab tu tak de peluang nak rasa.

~~zana@pb~~ said...Reply To This Comment

Nasib baik ada gambar kat sini, baru akak tau rupanya. Sedap ye? ada inti serunding tak dlm tu? mcm ketupat palas Kelantan.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

tak pernah rasa lg...huhuhuuhuh...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...Reply To This Comment

belum pernah mkn lg huhuhuhuhu...

crvmin sudin said...Reply To This Comment

pestime tgk and dengar nama.....rasa lagi lee tak pernah...!!hehehehe

Notami said...Reply To This Comment

notami x pnh lgsung mkn ketupat periuk kera ni..pegang pn x pnh..huhu..

Melati Qistyna's Mummy said...Reply To This Comment

1st time akak tgk, mkn jauh skali, hukk *terus teringat lemang mak

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

1st time tengok, dengar mencuba mesti lah x pernah lagi...huhu...jenuh gak kalau nak buat nya kena masuk hutan cari periuk kera kan

Peri PiA said...Reply To This Comment

menarik nya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...