Wednesday, September 12, 2012

Mini Pizza


Assalamualaikum semua.
Dah sarapan pagi? Jangan lewatkan sarapan kita. Nak sihat perlu ambil sarapan setiap hari.



Mini pizza ni simple je. Hari tu saja buat sikit untuk budak- budak ni. Topping pun pakai apa yang ada je, daging, sausage, crabstik dan cheese saja.

Ada lagi 3 keping rotinya dah siap bakar separuh tu saya simpan elok- elok. Nanti mereka nak makan tinggal letak topping dan bakar saja. Jimat masa.

Sejak ada syafiq ni makanan frozen susah nak ada. Rajin sangat layan syafiq sampai stok makanan pun menyusut kat umah ni. Dalam usaha nak kurangkan bagi maisarah dan umminya makan pun ye juga. Sian ummi dan anak makin menggebu.

Pizza buat sendiri lebih sihat, tak masin dan boleh kawal kandungan kejunya. Lain lah kalau korang berani tabur cheese banyak- banyak kan? Bab cheese ni saya ngeri sikit, ye lah makin berusia kenalah jaga pemakanan.

Ada yang tanya kenapa buat mini pizza? Lecehnye... Pada saya mini pizza lebih comel dan sesuai untuk jari comel di rumah ni. Mudah mereka nak pegang dan makan. Cheese letak sikit je ye... Hehehe.
www.tips-fb.com

11 comments:

hawiz said...Reply To This Comment

uiks...sedapnyer kak!!..

intan_blur said...Reply To This Comment

sedapnyeeee..
belum penah buat lg mini pizza

*Tinie* said...Reply To This Comment

roti tu wat sendiri ke .. mtk resepi leh ? :)

Peri PiA said...Reply To This Comment

nak 1 LM ;D

puteriqaizyan said...Reply To This Comment

bestnyeeee. ummi, nnt buatkan untuk iqa jugak eh :P

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

mmg best ni !

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

ske mini

sbb spe nk byk kite letak lebih

y xnk cheese jgn letak

kan sng?

kiera'sakura said...Reply To This Comment

akak!!!! smpi hati tau dh la adik akak nie tak raya lg sobsobsob

Maria Menado~ said...Reply To This Comment

wah.. ini menarik. boleh cuba.. tQ. :)

siMpLY nana said...Reply To This Comment

Awk, sedapnya...betul, kalau msk sendiri kta boleh adjust sendiri

Latifah Bee said...Reply To This Comment

bestnya .. nanti nak buat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...