Wednesday, September 5, 2012

Nampak Pusat ?


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Wanita hamil ni cantik, wajah mereka manis sangat. Saya suka tengok muka mereka. Kalau mereka tersenyum la...ada gak yang buat muka cam monster duk mengamuk-ngamuk kat suami mereka depan khalayak ramai..ish, memalukan je kan? dah la berdosa.

Nak cerita sikit bab pusat. Err camne nak cakap ek? apa yang saya perasan, wanita ni sesetengahnya kalau dah nak sampai due tu dia punya pusat adalah sedikit tersembul...hehe. Tapi takda hal pun sebenarnya. Apa yang jadi hal bila mereka yang bertudung ni pakai baju ketat. Contoh pakai t-shirt ketat ke,  atau pakai baju jenis kain getah atau lycra atau apa saja la kain yang nipis boleh nampak pusat dia tu.

Bila orang selisih mata akan ke arah perut mereka. Kami yang tak mengandung ni pula rasa serba salah, takkan nak tegur sebab suami dia pun tak tegur. Tapi memang rasa macam serba tak kena. Maaf ye kalau ada yang terasa pasal entri ni. Tak tuding saper saper aih, saja nak ingatkan diri sendiri agar berdiri depan cerpin dulu sebelum keluar kalau hamil nanti. Nak check ada tak tersembul pusat kami macam tu? bukan apa....rasa tak elok la kan. 

Bagi yang membaca, jom kita pastikan kita tak terlibat. Bukan nak mengata ye, sekadar nak mengingatkan diri sendiri dan kawan-kawan. Lagi pun orang kata kalau kita tulis kita lagi ingat, so saya tulis sekadar nak ingatkan diri sendiri juga ni. Yang baca nak simpan dalam kepala pun boleh nak pangkah je pun boleh. Bukan luak pun nampak kesan pusat tu ek? eh..tak luak eh? 

Maaf sekali lagi, sekadar berkongsi pengalaman dalam aktiviti bersesak di tempat ramai.

www.tips-fb.com

6 comments:

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

hurmm..kadang2 diorang ingat pakai baju kurung tuk nmpak sopan..
tp xperasan baju kurung tu dah ketat bile pregnant..nampak pusat..

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

iskk.. malu jugak kalau nampak pusat. sbb tu masa pregnant sy x suka pakai baju ketat2 bila keluar.. kalau blh x nk nampak perut pun tp apakan daya.. :D

Peri PiA said...Reply To This Comment

pia ade perasan,dlm hati tertanya2.pia tgk pon segan

moga dpt jadikan peringatan,thanks syg

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

rasa2nya belum pernah lagi pakai baju ketat2 nampak pusat terjojol sepanjang preggy ni..hehehe..klau nampak..sure husband orng pertama tegur..

tq for reminding..

kiera'sakura said...Reply To This Comment

ingatan untuk kira nanti, thanks akak :)

Mrs. Abi said...Reply To This Comment

haah selalu jugak terserempak dengan pusat mcm tu...terpikir gak, dia tu mmg jenis pusat tersembul atau ape kan..... owh kiranya bila dekat due mmg mcm gitu eh.... heee ok lepas ni kena cermin dri atas sampai bwh bru boleh kuar,... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...