Tuesday, October 23, 2012

Mangga

Salam buat semua
Rasa teruja dapat mangga yang makcik ana jiran saya bagi ni. Besarnye. Makcik ana kata kalau biar masak kat pokok nanti pecah buahnya. Glurpp.. Rasa nak kupas je sekarang tapi macam nak tunggu masak je sebab buahnya besar..



Besar... Alhamdulillah rezeki. Lagi dua tiga hari masak la kot mangga ni. Nyum nyum nyum

P/s: susah kan nak dapat jiran baik. Rasa sayang nak tinggalkan jiran cam makcik ana sekeluarga. Mujur pindah tak jauh nanti.
www.tips-fb.com

19 comments:

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

wah, namapak best je mangga ni... kecur air liur... buat makan dgn garam kicap pun sedap tu

maya amir said...Reply To This Comment

colek dgn kicap..ohh sedapnye:)

PaPa Blogger said...Reply To This Comment

hehehe.. lama tak makan mangga dengan garam... hehehe terliur lak rasanya


Jom Tambah ilmu : Sebab Allah menurunkan bala bencana

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

ooomakkkaii.. bosau betul mangga tu.. geram tengok.. tapi kalau masak lagi sedap.. kan kan.. kalau tak masak wat ulam makan ngan nasi pun sodap.. kan.. :)

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

mangga cicah colek mmg sedap

YanaUjang said...Reply To This Comment

kt rmh sy buah mangga epal tgh berbuah dgn meriahnya..nk meh dtg bangi meh..ckp je nk brape bijik..haha kt rmh mmg xde yg mkn..sian buah2 tu gugur2 sendiri pecah2 buah bila jatuh..harap org luar duk kutip2 je la ks perabih buah kt pokok..kekeke~ :p

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@PaPa Bloggercolek2.nyum3

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Aisy Nasihabetul tu..sedap kan

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@maya amirnikmatnyeeeeee

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@JaSSNaNisebab tengok besar la tergoda tu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

@Rozuan Ismailcoleknya dah ada..huhu

Mooniqueen said...Reply To This Comment

MQ suke mangga yang hampir masak tu... Tak suke masak sgt .... Mcm ni dah selamat dah... Cicah pulak dgn sambal kicap.... Adoiiii....

maszull said...Reply To This Comment

assalamualaikum LM...sedapnya cecah ngan kuah rojak pun sedap juga ni...:)

deno said...Reply To This Comment

emmmmm... makan dgn kicap manis dan cili api sedap niii... nyum3! :)

Izan Ishak said...Reply To This Comment

kecur dah ni miza... besar tu mangganya. syukur kan dpt jiran yg baik ni...

pena rozie said...Reply To This Comment

Sedapnyer....

kiera'sakura said...Reply To This Comment

btol la rumah lama dlu jiran semua ok. siap boleh petik daun limau purut depa lagi. kira la yg rajin petik nk guna.. hihihi tp jiran kt sini semua just bizi bodi tp tak mengambil berat tak sama mcm jiran lama dlu.

yela Allah tue kan adil. dia tak bagi semua yg kita mahu kan. :)

Cik Fie said...Reply To This Comment

Entri Yang Best :)

Dah Lama Follow Blog Awak . Follow Blog Ni Kalau Sudi :)

http://mynameishafizah.blogspot.com/

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

sedap dah nk makan cmtu kak..
mesti lemak2 je rsenye.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...