Tuesday, October 2, 2012

Membentuk Postur Badan Dengan Premium Beautiful


Assalamualaikum

Pernah dengar pakaian pembentuk badan premium beautiful? kebanyakan kita pernah dengar kan? apa yang korang fikir padal PB?

1.Korang dimomokkan pasal PB mahal nak mampus
2.Dimomokkan pasal PB penipu..sama je dengan jenis korset kat giant atau tesco tu tapi sebab pakai brand hai-o terus jadi beribu.Jawapan-Itu fitnah okey!
3.Ada yang kata, ala...dah pakai ketat-ketat memang la makan sikit, cuba tak pakai tengok makan berpinggan-pinggan juga-sebenarnya kalau dah terbiasa makan sikit pasti perut terdidik makan sikit. Mustahil korang boleh telan banyak sebab tak pakai PB hari tu.
4.Mahalnya...orang kaya je mampu beli- Tengok gambar bawah ni, boleh bayar secara ansuran ye



5.Pakai PB badan jadi gatal- ada sesetengah orang boleh pakai PB 2-3 hari tanpa basuh sebenarnya. Memang PB tak berbau walau kita berpeluh. Tapi ada orang yang alahan, mungkin badan mereka banyak toksik memang mereka perlu cuci PB dengan baik setiap kali gunakannya.

Bagi yang inginkan posture badan yang cantik boleh gunakan PB. Ramai wanita kurus tapi bentuk badan mereka seperti huruf C membongkok ke depan. Bila bergambar memang nampak sangat tak cantik. Hadapi masalah kurus tapi perut buncit, peha besar dan masalah slip disc? PB amat membantu. Alhamdulillah saya tak lagi hadapi sakit belakang yang menderitakan sejak 10 tahun lalu dengan bantuan PB. 

Kurus ke?
Tak la kurus sangat pun, tapi memang PB dapat mengembalikan berat asal sebelum hamil dan telah membentuk badan lebih kemas tanpa bonjolan sana sini yang memalukan. Dah kurus pakai baju besar mana pun tak jadi masalah kan? Boleh je berabaya ke sana sini, jubah sepanjang masa sebab tak takut kelihatan gemuk lagi.

Bagaimana boleh kurus?
Dengan memakai PB  kalori akan terbakar sebanyak 900kalori dengan pemakaian selama sejam. 


Swimming (crawl stroke) 300

Jogging 300

Tennis (fast game) 265

Chopping Wood 265

Cycling (10 mph) 225

Golfing (without a cart) 150

Walking (3.5mph) 150

Bowling 120

Bagaimana boleh kalori dibakar?


Okey setakat ni itu sajalah info yang ingin saya share bersama.Jika memerlukan nasihat saya dan sahabat saya doktor aisyah akan berikan nasihat dan penjelasan lanjut. Apa-apa pertanyaan boleh email saya di lydiamiza23@yahoo.com


-soalan yang biasa kita dengar, kenapa kawan saya beli PB tapi tak kurus pun, takda beza langsung?
jawapan-sebab dia beli tapi dia tak pakai...hahaha.

p/s: bagi yang berminat moga info ini berguna untuk anda. 



www.tips-fb.com

4 comments:

Mak Lagenda said...Reply To This Comment

Wah..lydia pakai juga PB ni ke? Dah mcm peniaga yg berjaya dah nih..

:)

puanbee said...Reply To This Comment

hehe .. bee pakai je migrain , so bee rasa lah .. memang infra red dia tu bertindak , dan bee kurang minum air lagi kot ..

ieda said...Reply To This Comment

wah dik pakai PB yee

akak nie pakai .. tapi pakai x lengkap sokmoo
paling susah seluar , sbb akak amik HL kan selalu nak kencing , buang toksin , x larat nak tanggal keluar selalu ekeke ..

selalu akak pakai tengah dan atas sahaja aci ! .. ekke ;)

safiyyah osman said...Reply To This Comment

Saya pun dh beli... Tunggu sampai dkt tgn.. Xsabaq nk pakai... Hehehee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...