Friday, October 19, 2012

Sarung Tangan Baby


Assalamualaikum...

Bestnye tengok korang ada baby, hati jadi pilu dan hiba, andai lah dia membasar dalam rahim ni pasti daku lebih awal bersalin mendahului puan awin.....bukan tak pasrah tapi hatiku hiba. (harap mengerti). Kecewa kehilangan buat daku trauma untuk hamil lagi...

Dah...takmo cerita kisah duka, jom hepi...tengok gambar bawah ni.

Bila hamil dalam 18-20 minggu tau je jantina terus shopping. Kalau dapat baby girl pasti saya sambar sarung tangan gini. Boboi tak boleh la kan sebab ada ropol-ropol pula. 

Tapi kan, tolong la ambik perhatian, andai korang ni macam saya yang scan tiap 2 minggu, pasti doktor korang bagi tau berat baby kan? kalau rasa baby korang tu comey je tak la lebih 3 kg, perlu la diingat kalau nak beli sarung tangan baby tu jangan la beli yang besar sangat. Maksud saya lubang dia tu besar. Cari yang agak-agak muat je tangan dia atau kalau nak lagi best cari yang ada tali.

Sebab apa? haaa...nanti dah la tangan baby tu kecik sangat, asik terlucut je sarung tangan tu. Last-last habis kuku tajam dia tu mencalarkan muka comey baby tu kan? 

Baby saya tangan nya bersarung cuma dalam pantang saja, habis pantang saya dah buka sebab dia dah mula hisap jari. Saya nak mindanya berkembang supaya dia boleh merasa pegang jari ummi, sentuh itu ini. Itu cara saya la...sebab bukan sejuk pun zaman sekarang ni, doktor kata okey ummi lagi okey.

Ada yang nak bersalin dah ke? moga selamat semuanya...jeles sebab kamu bakal kendong baby! nak baby juga, nak pahala hamil juga!

www.tips-fb.com

8 comments:

Iffah Afeefah said...Reply To This Comment

akk be strong
jangan la kenang selalu

kang sakit pulak kak

fiqkbe said...Reply To This Comment

ada ea yg jenis tali? ok nk g cari yg jenis camtu la. bleh pakai lama skit nnt :)

Mrs. Abi said...Reply To This Comment

sabar eh kak....insyallah ade rezeki lagi.... :)

Hafizin Jamil said...Reply To This Comment

isteri saya pun dah nak bersalin kaklong.haha

maszull said...Reply To This Comment

assalamualaikum lydia....sabar jer mudah2an akan ada rezeki lg nanti...:)

kiera'sakura said...Reply To This Comment

akak sayang jgn mcm nie. betul la kira paham akak sedih kehilangan baby. ritu kira pernah dgr ustazah cakap. sebab apa kita rasa tak tenang dalam hati. sebab kadang kita terlupa bersyukur. sekurangnya akak masih bernasib baik ada Maisarah, Azhad, Aqilah, Syafiq. kawan kira taun nie dua kali gugur kak. takde anak lagi. yang lagi sorang anak meninggal lepas 6 hari lahir. anak dia ada masalah dengan buah pinggang. maafkan kira klu akak terasa kira cakap nie. cuma kira xnk akak sedih mcm nie lagi. paham akak sedih, tp xnk smpi jejas kesihatan akak. akak tue dh la belum sihat sepenuhnya lagi. kira sayang akak. xnk pape jadi kat akak. maafkan kira ye

Izan Ishak said...Reply To This Comment

sabar ye miza... Allah lebih tau apa yang terbaik buatmu...

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

be strong kak,..
adik doa moga ada rezeki tuk akk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...