Wednesday, October 24, 2012

Selamat Pulang Ke Kampung


Assalamualaikum...

Selamat menyambut aidil adha buat semua sahabat yang beragama islam. Nampaknya petang ni dah ramai yang mula bertolak ke kampung halaman. Bagi yang gerak malam tu hati-hati memandu ye, bagi yang gerak awal pagi pastikan tidur anda mencukupi...takmo ngantuk-ngantuk okey.

LM balik malam ni kot...kot la kalau rajin mengemas. Sebab plan balik esok petang sebenarnya. Dapat balik lama ke kejap ke yang pentinga dapat salam dan kiss bonda dan ayah tercinta betul tak? benda lain tolak belakang kira. 

Lepas zohor dah terpaksa tinggalkan segamat...kalau dapat jumpa adik ieya dan kak maheran mest gak ni, korang lepak bahau tak sabtu ek? kalau ada mak, kiz dan lain-lain lagi best. Kalau ada ramai memang meriah kan? bilalah nak jumpa sahabat negeri sembilan nih...hehehe.

Eh tiba-tiba teringin nak makan dodol cair. Korang suka? LM suka sangat, dulu kalau arwah moyang buat dodol pasti dia simpankan dodol cair buat saya, al fatihah buat arwah moyang. Hurmm bonda duduk rumah taman tak mengacau dodol...terkenang juga dodol sedap yang salmi kirim masa saya pregnant kan baby syafiq. tq sahabat...

p/s:sahabat..kenapa korang sweet sangat, eh rasa nak makan kuih deram yang shida kirim aritu..adoii banyaknye teringin! ayooooo...sila makan lactolite risau nanti gastrik tak berkesudahan. huhuhu!!!

p/s: pesanan akhir dari penaja...hati-hati memandu ye. Sayang korang, sebenarnya masih rasa bunga-bunga sebab lepas jumpa si sakura tadi..hihi.

jadi musafir sampai ahad....bagi yang masih single nikmatilah keindahan hidup korang. Lepak la dengan family time raya camni puas-puas..esok dah ada keluarga sendiri pasti korang tak dapat lepak puas-puas. hargai mak ayah korang selagi mereka masih ada...(nampak sangat pesan utk sahabat saya shida..hehehe)ala..org tgh mengukis mana ingat kiter..sob sob sob...


www.tips-fb.com

8 comments:

Izan Ishak said...Reply To This Comment

izan pun balik esok. maybe ptg sbb en hubby masih kerja half day esok. tak kisahlah sbb balik umah MIL ni dekat aje. 1 jam dah sampai.

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

Selamat pulang jugak buat LM!!

diana said...Reply To This Comment

saya pulak balik hari jumaat lepas subuh...suami tak de cuti dah..cuti dah habis sebab guna masa saya besalin hari tu..

deno said...Reply To This Comment

wah seronoknya akak... deno dapat cuti 3 hari.. pastu kena admit balik... hwaaa... sabar je la kan

Scarlett O'Hara said...Reply To This Comment

Akak balik kg.5 minit perjalanan. :D

Zulkbo zulkboCom said...Reply To This Comment

السلم عليكم ورحمة الله
Semoga ANDA sihat hendaknya..
Selamat Hari Raya Eid ul Adha
semoga amalan kita di berkati
dan diterima Allah hendaknya

kiera'sakura said...Reply To This Comment

Salam Aidiladha kak.. maaf zahir batin :)

kira pun insyaAllah balik tghari sat lg.. akak pun hati2 jge diri ok

.: iEyLa :. said...Reply To This Comment

adakah nama saye disebut2 juga dlm entry nih???
rindunyerrr nk jmpe kakak kesayangan saye sorang ni...
masihkah sy disyang spt dlu???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...