Saturday, November 3, 2012

Alahai Pos Laju

Salam Buat Semua
Pagi sabtu memang busy,keluar urus pelbagai perkara. Tak jangka ada parcel sampai hari ni sebab hari ni kan sabtu minggu pertama. Balik rumah jumpa slip ni di gate rumah. Selamat tak terbang kertas ni. Mengapa tak masukkan dalam pos box? Kalau hilang macam mana?



-Paling kesal saya lewat 8 minit dari masa slip ini ditinggalkan

-Paling saya kesal, biasanya posmen akan call sebelum sampai tanya sama ada saya ada di rumah atau tidak sebab mereka sebolehnya tak mau bawa pergi parcel sebab di area seri kembangan tiada pos laju. Kami perlu ke bangi untuk ambil parcel tersebut. Malangnya kali ni posmen tak call saya pula... Huhu.

Bagaimana saya nak ambil isnin nanti ke bangi? Dengan baby syafiq? Dah la tak tau jalan.. Arghhh tension tahap gaban seh

Walau pun pusat pos laju dikatakan cuti hari sabtu minggu pertama saya tetap gigih mendail beberapa kali dengan harapan ada yang menjawab panggilan kerana nak minta nombor telefon posmen yang bertugas.

Dail punya dail tiba- tiba talian sedang digunakan. Hati berbunga penuh harapan sebab mengharap peluang nak dapat barang semakin cerah

Tapi dail berkali- kali lepas tu tak berjawab. Tarik nafas dalam - dalam dan selawat banyak kali minta orang sana lembut hati nak jawab panggilan dari 'gadis malang' ini. Ecehhh gadis la sangat? Ahaaa

Tetttt, mereka jawab panggilan saya, saya luahkan pasal posmen tak call, bla bla bla.. Paling sadis saya takda transport nak ke bangi. Kesian kan? Sobs sobs... Mereka minta nombor phone saya dan janji akan cari nombor posmen yang bertugas

Dua minit kemudian mereka call semula dan kata posmen akan patah balik ke rumah saya. Alhamdulillah... Saya mengharap sangat. Harapnya saya dapat barang saya tanpa perlu ke bangi, huhu.

Alahai... Saya paling ngeri bab pos laju sejak tinggal di seri kembangan ni. Punya la susah nak pergi kutip barang ke bangi yang bukan dekat dan sah-sah jalannya sesak tu.. Huhu. Dah la akak comot ni tak pandai jalan kat sana kan? Haiyaaa

P/s: masih menanti penuh harapan... Mana barang saya????







www.tips-fb.com

11 comments:

adele said...Reply To This Comment

baru nak offer amikkan barang pos laju tu..bila baca habis akk dh call pos laju smula..nmpaknya x jd lah..barang apa tu kak?hehehe

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

kesiannya LM..huhu..mcm saya dekat je..tp skang dah pandai..alamat pos tukar yg sekolah.. hehehe..sbb kt rumah takde orang plak nak terima barang..huhu

the malay male said...Reply To This Comment

Jgn lupa ucap tima kasih kepada abg posmen yg sanggup berpatah balik tu :-)

rohayu osman said...Reply To This Comment

mujur dia nk anto rumah kan...

Citarasa Rinduan said...Reply To This Comment

dapat tak barangnya?...
risaunya

harap cepatlah posmen tu datang kembali

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

maca menyusahkan plak bila jadi kes macam ni kan. terasa leceh. patotnya mereka lebih sistematik dalam buat kerja

saniah said...Reply To This Comment

amacam? dah dapat ke dik? pos laju mmg macam tu...ikut suka hati dia je..bawak laju tapi merayau ntah ke mana mana kan...

syariena said...Reply To This Comment

Ye aritu dh tkena jgk..pegi skolah ambik anak 10mins je..dh dpt surat.call pun tidak..x mcm kt sgmt kan za? Diorg ckp posmen tggu 3 min je.dah kena ambik kt melawati punye la jauh, x tau jln 1 hal. Last2 call diorg esok tu baru brg smpai.rasanye diorg byk sgt brg nk dhntr tu yg x sggup nk tggu lelama..

Iam Yanty said...Reply To This Comment

Sabar2 mesti de brg tu...

deno said...Reply To This Comment

sbb tu la apa2 hal nak pos barang deno prefer kurier je kak..

kiera'sakura said...Reply To This Comment

alhamdulilah smpi dah barang tue kan. hihihi.. oh tudung la yg akak dok tunggu tue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...