Monday, November 12, 2012

Karbohidrat Ketika Berdiet


Assalamualaikum
Korang jenis suka makan nasi?suka makan mee atau apa saja sumber karbohidrat?

LM jenis memang perlu makan karbohidrat. Tapi dalam diam takut juga badan membesar. Apa yang LM lakukan ambil karbohidrat segenggam setiap hidangan. Biasanya LM akan makan dalam 2 hidangan karbohidrat dalam sehari. Kalau rasa tak kenyang tu tambah la lauk

Pastikan kita mengambil 5-7 hidangan setiap hari agar kita tak makan terlalu banyak dalam hidangan lunch dan dinner kita.

Korang ada yang diet makan protien saja ke? Huhu LM tak boleh, mesti nak karbohidrat dari nasi juga. Roti pun tak jalan...
www.tips-fb.com

7 comments:

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

Nasi makan sikit je.

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Kalau saya tak makan nasi dua kali sehari rasa xcukup tenaga..

Azlina bt. Azis said...Reply To This Comment

samalah kita huhu
http://azlinaazis.blogspot.com/

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Betul tu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Hihi kita sama

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Yeay ada geng

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...Reply To This Comment

Mak Dara kalau sehari tak makan nasi mau migrain jadinya.. maybe sebab tu lah badan mak dara berketul ketul jadinya.. bukan six pack lagi dah tp dah macam berpack packkkkkk packkkkkk hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...