Wednesday, November 21, 2012

Posmen Pos Laju Yang Tak Bertanggungjawab Langsung


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Makan hati betul dengan sikap sambil lewa posmen pos laju malaysia ni. Dua minggu lepas LM pos barang kepada pelanggan. Orang lain dah sampai tapi dia punya barang tak sampai-sampai. Bila dia balik dari out station dia cari slip pos laju tapi takda juga.

Biasanya jika penerima parcel tiada di rumah posmen akan tinggalkan slip untuk mereka ambil barang mereka di pejabat pos laju kan? malangnya tiada sebarang slip ditinggalkan. Akhirnya pelanggan saya buat aduan dengan menggunakan tracking number yang saya berikan.

Mengejutkan bila barang tersebut mereka dah hantar semula kepada LM. Malangnya LM tiada di rumah dan di suruh ambil barang tersebut di pejabat pos laju di bangi. Dah la jauh, tak tau lokasi pula, barang pelanggan hilang macam tu saja tanpa rasa tanggung jawab mereka. Mengapa perlu bawa balik barang kepada LM?

Pejabat pos laju segamat boleh jawab ooo mereka tak tau, tu kena tanya posmen yang bertugas. Tak tau kenapa dia tak letak slip kepada tuan punya barang.

Nampak tak betapa mereka ambil sikap lepas tangan? ini memang ke terpencil. Biasanya memang tip top la kalau guna pos laju malaysia ni. Tapi kenapa kes begini terjadi? hampa! saya hanya mampu mengatakan saya sangat hampa dengan sikap tak bertanggung jawab pihak tersebut. Saya bayar duit pos laju tu sia-sia kan? barang saya hilang, akhirnya saya pula perlu ganti barang baru kepada pelanggan. Siapa nak bayar ganti rugi bagi pihak saya? sendiri tanggung la kan? hampa!



www.tips-fb.com

21 comments:

masmurni said...Reply To This Comment

tak tau nk komen apa..sangat mengecewakan...

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

sikap lepas tgn petugas pos laju ni tak di nafikan. nak buat keja senang je dorang sekarang. sy pernah buat entri pasal ni ntah mana posmen meroyan pulak mrh dia kata sbb org2 mcm kita yg kuat komplen ni la buat dia trpksa berhenti kerja. kelakar jugak la bunyinya.. tp kalau x komplen rasanya lg teruk service dorang

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...Reply To This Comment

bila dengar2 banyak kes macam ni..rasa takut nak pos barang berharga...

sampai saya sanggup tunggu nak balik kampung skali lagi baru bawa barang tu

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

la, macam ni pun ada.. mmg nak kena boikot ni.. sy penah alami kena pegi ambil barang di pjabat pos shah alam rasanya 4 kali sebab beli brg online, brg tu dihantar dgn pos laju.. tak ke geram.. mmg la kalau bkerja takkan ada org kat umah.. kalau yg buat bisnes mcm LM ni lagilah penat kan? kalau jadi macam ni bkali2 pelanggan mesti akan tak puas hati.. sabar ye..dugaan dlm bisnes ni

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

sis jgn x tahu... sy pernah terima brg yg sy order tu kira2 lebih setahun dari tarikh sepatutnyaa...hehehe... mujur brg murah dan biasa2 je... so, x la kisah sgt. tp brg smpai pon x leh guna sbb masa tu baby dah besar... sedekah je la kt opismate opis lama tu

diana said...Reply To This Comment

Banyak dah adusn padal pos lsju ni..depa x buat apa2 ke eik??

MaDiHaA a.k.a Ratna said...Reply To This Comment

aiseyyy... ni memang teruk! harap takkan berulang lagi..

akak baru je pos barang miza yg janji tempohari tengahari td.. harap2 miza akan terima dengan selamat.. kalau dah terima bgtau ye.. thanks.

krole said...Reply To This Comment

adus wak..krole fhm prasaan wak...sebab krole pon pna kna camni dlu waktu tnggl kat kajang..pergh!!!dahlah pyh nak cari pjabat pos kat bangi tu...signboard pun rasanya mcm tak ada...hm.,.sikap dorang camni yang bat geram sgt.sabar ye wak~

aisyah lola cham said...Reply To This Comment

hampehh

http://aisyahlolacham.blogspot.com/

hnahdy said...Reply To This Comment

kena report. kerja ambik mudah ja..

PaPa Blogger said...Reply To This Comment

dasyat nye buat camtu... hemm.. buat setakat ni, urusan dengan pos laju takde masalah...

Jom join Segmen ringkas: Bloglist Disember

MizzTina said...Reply To This Comment

mmg tak bertanggungjwb langsung.. sikap mcm ni la yg menyusahkan kite.. bila komplen, mrh pulak..

maya amir said...Reply To This Comment

sikap lepas tangan camnilah yg buat kite frust.. saya pun ade mslh juga dgn pos2 di malaysia ni, kangaroo exp, skynet..poslaju ni kdg2 ok tapi chargenye mahal juga unless ade akaun dgn mereka..

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak pun dah kena. Teman blogger juga yg kirim pada kakak tak sampai-sampai bila check balik dia dah hantar balik semula, sedangkan no. telefon teman kakak tu ada, no. telefon kakak pun ada kenapa dia tak call heran kan...

saniah said...Reply To This Comment

Pos laju mmg teruk service diaorg..ni kena terus masuk surat kabar...atau panggil karam singh kot... :-)

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

mmg servis dorang getting bad la lately..huhu..bayak dan aduan LM..huhu..sabar ye LM

Jaja said...Reply To This Comment

sy pun ada pengalaman dengan pos laju... tahun 2004... mak pos barang pada sy tapi jenuh tunggu 5 hari barang tak sampai-sampai... bila check tracking number tu, barang dah selamat terima 2 hari lepas... pelik la... rupanya salah hantar kat rumah lain sedangkan mak dah tulis besar-besar alamat pada kotak.... geramnya... nasib baik posmen tu minta maaf, cool sikit...

Mrs. Abi said...Reply To This Comment

pernah jadi kat kakak, dia beli brg online... org tu kata mgkin smpai dlm sehari dua, tp dh seminggu xsmpai2... slip pun xde...last2 call poslaju, sbb tracking number ckp ade kat pej pos ke ape ntah dh lupa...so kena pi amik sendiri kat pejabat pos... mslhnya dia xletak slip!mana nak tahu kannn.... kakak duk kajang, pej pos yang sama ke ape ni? bangi ngn kajang dekat je kan.... huhuhuhuhu....

kiera'sakura said...Reply To This Comment

hurm akak buat report la kak. klu takde tindakan dorg akak buat lagi. sbb duit pos laju tue ada sekali insurans tuk claim brang klu hilang. tp tue pun klu akak ada tulis nama brang kt borg pos laju tue. rasanya staff kt situ yg cuai

Ikan Kaloi said...Reply To This Comment

Setengah kata bagus, setengah kata tak. Aku pilih tak. Sebab mmg tak bagus pun. Huhh. Lembab, buat kerja sambil lewa, tracking number tak masuk sistem. Kata dah masuk tapi tak masuk2. Dah 3 hari dah ni. Nasib la sapa yg jd mangsa. Sabar jela.

accel519 said...Reply To This Comment

Saya ni jenis yg mmg slalu cek update tracking num online sebb nak estimate bila brg smpai. Punyalah seharian saya tunggu kat rumah. Kat internet tulis "out for delivery". Smpai ke petang nan hado! Geramnya saya! Saya ada nampak posmen tu lalu dekat kwsn depan rumah tp x sempat nak keluar dia dh blah. X berhnti pon depan rumah! Ni kira pemalas gila ni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...