Friday, November 2, 2012

Rumpai Laut Ibu Kolagen Gred AAA

Assalamualaikum
Ada yang pernah dengar tentang ibu kolagen? Haaa selain dimakan untuk tujuan kecantikan ia amat baik untuk tujuan kesihatan jantung dan lain- lain




Ini lah rupanya rumpai laut violet. Sebelum ni ramai yang makan warna kuning gred AA kan? Haaa gred AAA ni hasilnya sangat pantas dan lebih berkhasiat. Orang cina panggil sarang burung laut.



Ni gambar sebelum dan selepas rebus. Alhamdulillah 100 gram boleh dijadikan stok untuk 4-5 minggu.

Hanyir? Tak la hanyir sampai bau macam ikan busuk macam komen sesetengah orang tu. Dah cara membasuh dan merendamnya tak betul memang lah rasa marine nya sangat kuat. Perlu cuci 4-5 kali. Rendam semalaman dan cuci lagi 4-5 kali sebelum rebus dengan 3 liter air. Campurkan daun pandan 3-4 helai semasa merebus. Boleh diminum begitu saja ditambah herba,gula atau minum bersama jus kegemaran anda

Ingat ye
Berminat? Cuma RM 30 untuk sepaket 100gram tidak termasuk pos.

Boleh email ke lydiamiza23@yahoo.com atau sms ke 0127660546
maybank:151052027675-Lydia Miza Mohd Norjaini

www.tips-fb.com

10 comments:

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

hmmmm.. kalau gred AAA tu wane lain sket ek.. :D

Mummy Akmar said...Reply To This Comment

Salam first time tengok umpai laut violet. Sebab dulu pernah nampak banyak sangat rumpai laut di Jeju Island, Korea terampungan di atas laut yang jernih. Sampai rasa pelik. Tapi tu color hijau.

Menarik ni...mana dapat sumber rumpai laut ni?

Blog Qashmere
Style Me Gorgeous By Qashmere

Take Care Sis!

aTieYusof Family said...Reply To This Comment

Assalam...
sekadar berkongsi..
ada kawan sy makan ibu kolagen ni mmg berkesan.. muka dia jadi pink2 & bersih berseri :)

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak belum pernah beli dan mencuba lagi.

kakchik@ella said...Reply To This Comment

Kc dah beli tapi lum buat lagi. Hihihi.

syariena said...Reply To This Comment

eh nakkkkk

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

bagus ye!

kiera'sakura said...Reply To This Comment

hihihihihi. kira klu suh minum herba ke ape ke nie mesti liat sikit :p

Lelord said...Reply To This Comment

Chaiyokk..good luck miza. Lela pun tgh menunggu stok..kehabisan dah banyak permintaan kolagen & bedak arab

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...Reply To This Comment

salam sis.maera minat jgk kolagen2 nie.tp yg lama dulu tu pun tak habis makan.1st time makan punyala excited.lepas2 tu malas nak rebus.huhuhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...