Monday, November 5, 2012

Suap

Salam buat semua
Saja nak cerita pasal suap. Bukan pasal 'makan suap' tapi makan bersuap. Aqilah ni kalau suruh makan lambat betul menyuap. Kalau nak suruh dia makan banyak lebih baik suap je

Biasanya LM akan suap qila dengan baby syafiq serentak. Mudah sikit lepas qila syafiq. Qila lagi dan syafiq pula... Bergilir- gilir. Kalau suap bergilir syafiq lebih banyak makan. Dia dengki kakak dia dapat, laju je dia telan dan jerit nak! nak!

Untungnya ada anak rapat macam tu la. Dulu masa kecik walau jarak usia LM dab adik tak rapat bonda suap kami serentak juga. Mungkin usia dah 8-9 tahun masa tu masih bersuap juga. Manja kan... Ahaha

Kali terakhir bonda suap masa umur 17 tahun kot. Kalau ada pun lepas tu bukan suap nasi sepinggan la, suap kuih ke camtu la.

Suap anak memang best, siapkan sepinggan hala saja ke kiri dan ke kanan. Hehehe
www.tips-fb.com

11 comments:

KAMIHIDUP said...Reply To This Comment

:)

Mrs. Abi said...Reply To This Comment

sangat suka bila kena suap2....kadang2 kalo mama makan, pegi aje tadah mulut.... dengan encik suami pun kadang2 kalo dh makan awal2, dia makan lewat pun pegi tadah mulut...hehehe

Tihara said...Reply To This Comment

as salam

seronok makin bersuap ni rasa macam manja sangat2 :)

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

takpe. bermanja2 dengan anak je.huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Sweet giler tadah mulut kan

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Reply To This Comment

Wsalam.. Kita yg tua pun kemain syok mkn bersuap kan

kiera'sakura said...Reply To This Comment

klu masa sekolah dlu kawan rajin layan suap kan kira. kadang klu mai mood mengade saja je kcau mama mkn nak suruh suapkan hihihi

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

shida kadang2 ngada suruh kakak ipar suapkan nasi bila dia suap anak dia makan..hehehee

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

he he anak2 KA dulu2 pown cam tu !

deno said...Reply To This Comment

sampai hari ni ma atau abah suap deno makan... tapi bila deno sakit.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...