Thursday, December 20, 2012

Sidai Kain

Salam
Apa khabar hari ni? Cuaca bagus tempat korang? Tempat saya masuk zohor saja terus hujan. Kalau lewat sidai kain waktu pagi jangan harap la kain nak kering.

Kalau hujan di pagi hari kadang kala sampai tiga hari kain tak kering. Mengurus bab kain di musim hujan sangat memeningkan kepala. Dah tak tau nak sidai di mana... Huhu

Kalau musim panas pukul 10 pun tak kisah kalau kain tak bersidai,kalau sekarang ni kemain laju menyidai sebab risau kain tak kering.


www.tips-fb.com

9 comments:

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

rin pesen basuh mlm..n sidai kt garaj keta..then esok pg2 hubs dh ltk kt tgh pns..alhmdulillah kering sblm hujan tiba..

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

walau sy umah sy jenis jemur kain dlm rumah, kalau musim hujan 2 hari jugak nak kering. trpksa basuh baju 2 hari skali sbb xde tempat nak jemur. nasib baik la baju utk 3 org jer.. kalau family besar pening jugak la time2 hujan ni

krole said...Reply To This Comment

huhu besa r wak..musim tengkujuh skngni~kna awal2 jmur bju

diana said...Reply To This Comment

teringat lak kemarin masa sidai kain mikhail menangis.saya terus masuk umah dan susukan dia..entah macam mana boleh lupa kain yng tak habis sidai tu..tambah pulak pintu umah sentiasa bertutup jadi memang tak perasan la kat baju yang belum sidai tu.setengah bakul ada la..petang tadi jam 3 lebih baru perasan kain tu tak habis sidai..

ahahha..dahla saya ni basuh baju 3 hari sekali.nampaknya petang ni kena basuh lain la baju2 tu..

benci tul dengan penyakit lupa nih.

abah khalisha said...Reply To This Comment

hujan itu rahmat

ekabukanmakcikkau. said...Reply To This Comment

kat sini setiap dua jam hujan dahtu hujan bukan nak slow slow kuat kemain weh..

deno said...Reply To This Comment

terengganu sekarang hari2 hujan.. skrg ni pun hujan... baju2 kain jemur dalam rumah jugak.. separuh pegi dobi keringkan.. hehe

Yaya Azura said...Reply To This Comment

betul la..rumah dah serupa kedai dobi..

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

Saya pun geram kalau kain terpaksa basuh dan jemur berkali2 masa terkena hujan.. Apa taknya skrg asyik ujan je bila redup sikit je.. Dah la mmg 'rajin' lipat baju... Bola yak kering berhari2 mulalah terasa kesannya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...