Wednesday, December 5, 2012

Tolong

Assalamualaikum
Salam windu kat korang..lama saya tak bw tapi korang setia terus baca di sini..sobs terharu.

Nak cerita pasal tolong. Kita ni nak minta bantuan orang perlulah cakap elok- elok. Lebih-lebih lagi nak minta bantuan insan kesayangan hati.

Kebetulan hari ni lori sampah datang,sampah penuh satu palstik besar. Berat kemain,kalau harap budak ni buang memang berterabur sampah tu dia seret semacam. Nak buang sendiri ops,i malas nak pakai pakaian sopan dan menutup aurat. So kesudahan cerita minta my laling la.. Sayang tolong buangkan sampah nanti boleh? Tu ayat biasa saya di pagi hari.. Huhu

Selepas buka gate memang dia buangkan sampah. Eh minta laling buat kerja pun cakap tolong? Dah terbiasa kot. Malam kelmarin dah mamai dah antara pintu alam nyata dan alam mimpi dengar laling cakap. "Ada kuey teow,esok tolong goreng ye."

Saya hanya sempat tanya ada taugeh? Dia jawab ada.. Dalam hati,nak suh buat bekpes pun cakap tolong? Sejuk hati saya. Sayu lak terasa hati ni.
www.tips-fb.com

10 comments:

Fyqa said...Reply To This Comment

hehe sweet je klo sntiasa mcm tu kan

;D

Sunah Sakura said...Reply To This Comment

sama macam english magic word... "please"...say it or don't say it...

Rozita said...Reply To This Comment

perkataan tolong dan terima kasih mesti sentiasa bermain di bibir..

Izan Ishak said...Reply To This Comment

sweet sangat kan kalau satu family amalkan sebut 'tolong'

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

header baru nampaknya...baru kan? ke saya yang baru perasan ni? cantik....mesra je hubungan kalau LM dan suami selalu ckp tolong..

dengan org yg ckp TOLONG ni, nak tolak pun segan...

krole said...Reply To This Comment

serius wak..kta serupe...maksud krole ...krole pon terbesa camtu..bila mnta pertolongan biasakn ucap perkatan "tolong". :)

citarasa rinduan said...Reply To This Comment

sama mcm sis...

kerap ucap tolong pd en zalie.

heheee

Mas Zull said...Reply To This Comment

assalamualaikum lydia...tolong menolong sesama kita apa salahnyakan...:)

Peri PiA said...Reply To This Comment

Ha'ah la sayu pula

sgt sweet guna perkataan tolong tu

rase mcm hormat menghormati,hargai pasangan kita

diana said...Reply To This Comment

semestinya...anak2 dengar pun nanti dia akan ikut..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...