Friday, January 4, 2013

Asam Pedas


Salam jumaat buat semua
Lambat saya update harini... Eh ke semalam tak update?Dushhh rasa nak tumbuk muka sendiri. Makin malas, sia- sia korang follow blog ni kan?



Nah... Cuci mata dulu. Ni menu hari ni. Dari pagi kalut sikit. Sempat masak asam pedas ikan merah saja campur terung bulat.

Lawan ngan sayur ke salad ek? Tak tau lagi macam mana..

Nak bebel sikit pasal anak- anak. Lari tajuk takpe eii. Ye la.. Tak cerita kat korang nak citer kat sape lagi? Anak- anak ni bas sekolah sampai pukul 11.30 hari ni konon sebab ada solat jumaat takut tak sempat. So dari malam tadi kami laki bini tak decide nak hantar atau bagi naik bas. Saya kata biar saya hantar sebab buat apa tercegat kat sekolah dari pukul 12 sampai jam dua tu kan?

Si ayah tak bagi kata putus. Kalau ayah hantar naik motor lagi cepat... Tapi tadi maisarah kata nak naik bas sebab nanti lambat jika ayah hantar pukul 2 lebih cikgu dah mengajar. Ye la... Solat jumaat kan lama. Sekolah dalam 6 minit saja dari rumah.

Bila bas datang maisarah naik bas, azhad tak naik. Dia nyorok belakang langsir. Laaa amatlah tak berbaloi minyak kereta antar dia sorang. Saya tarik telinga pun still takmo naik . Alasan dia nanti tak solat jumaat kalau pergi awal. Alahai anak!

Saya diam saja lah. Geram pun ada, si kakak nak pergi naik bas, adik tak mau. Hurm nasib baik ayahnya balik rehat. Ayahnya yang hantar si adik. Pening juga dengan perangai anak- anak ni. Benda tak sempat bincang memang buat huru hara. Saya ingat dia main- main cakap bas selolah datang 11.30 pagi... Huhuhu

Tak pasal- pasal saya dapat dosa piat telinga adik ad.. Uhuk uhuk.. Sedih betul.
www.tips-fb.com

9 comments:

Kakzakie said...Reply To This Comment

Rumah kakak tiap minggu mesti at least ada sekali resepi ikan masak asam pedas tau. Dah macam satu menu wajib.

Zurina Hj.Zainal said...Reply To This Comment

hahaha...mcm tu la ragam bila ada anak...yg sorang mcm tu...yg sorang macam ni...:)

..:::FIRDAUS@HUDA::.. said...Reply To This Comment

sedapnya...wlupun dah byk makan...tp yg sedap still nmpk sedap....gegegegege

diana said...Reply To This Comment

yang as sekolah tu pun..apahal yang datang amik awal sangt..??nak kejar trip la u..tamak.

Rozuan Ismail said...Reply To This Comment

amboi memikat hati betol tengok asam pedas tuh.hehe

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

hari jumaat bas sekolah pun mcm2 ye? sianlah n susah juga nk uruskan hal sekolah anak.. tu mujur LM ada kat umh...senang sikit...

Nora Karim said...Reply To This Comment

adeh... kalau tak de kata putus dari en hubby tu mmg susah la jadinya.. en hubby saya pun selalu gitu... sabar je la...

deno said...Reply To This Comment

asam pedas... akak pernah mkn asam pedas terengganu? best kak :)

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

ooh ikan merah tu kena potong ketul2 erk..aritu wat letak sekor2 hahahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...