Monday, January 14, 2013

Masak Ke Beli?

Asslamualaikum
Dah masak? Saya baru siap masak. Korang biasa beli ke masak? Saya ni hari sabtu ahad je gantung periuk sebab nak rest. Ops tu pun sebab saya tak kerja, dah masak hari minggu, so hujung minggu nak rehat.

Hari biasa ni haruslah masak supaya tak buang masa ke kedai dan menanti order yang entah sedap atau tidak tu.. Huhu



Ni sambal udang dengan petai.. Saper tak makan petai boleh duduk jejauh. Err rasanya kalau anak ramai dan pemakan memang perlu masak. Jimat banyak tu. Tapi ada juga orang yang anak dah ramai tapi hampir setiap hari beli. Masak ni seronok tapi kalau malas tu takda maaf la kan? Masak apa pun tak sedap. Bila malas mulalah masak tak ikhlas... Hihi

www.tips-fb.com

8 comments:

laskar pelangi said...Reply To This Comment

Kak LM, hantar kat sini.Memangggg nak sangat makan sambal udang dengan petai..Minggu depan balik KB, nak suruh mama sediakan menu ni..Ermmmmm confirm tambah nasi ..Hihihi

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

hari2 beli je mesti muak.. sekali skala makan kat luar tu ok ler. Macam sy.. nak kata memasak sgt.. tggu request je.. nak kata tak masak langsung.. takde la seminggu tu dapur tak berasap langsung. Tp sejak lala makan nasi ni hari2 la masak utk dia. Utk bapak dia tggu kalau ada request je. takde la hari2.. tp dlm seminggu tu ada la 3 ke 4 hari yg masak.. lain2 makan yg dh siap masak dari kedai. :D

titan said...Reply To This Comment

wah, petai memang sedap!

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

sedap tu LM..tp since tngn dh gatai2 alergik..xberani dh mkn udg..uhuk

||Sis aLeaSaRa|| said...Reply To This Comment

hye sis!owh sy hari biasa mmglah x msk,kalau msk pun yg cepat mcm buat nasi grg dgn telur dadar/aym grg.anak2 n hubby lak mmg x cerewet.

tapi masa cuti mmg anak dh anggap sy ni mcm chef,ada je order srh msk tulah msk nilah.tp penat tu berbaloi sbb hepi tgk family mkn kenyang ^*

Izan Ishak said...Reply To This Comment

aduh miza... napa tayang udang masak petai ni. terliur izan dibuatnya. wpun izan tak makan petai... tapi udang tu lah yg menggoda tekak ni haaa...

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

tak biasa makan sambal petai n udang selalu sambal petai ngan ikan bilis je..pastu petai nya potong2 sekali dengan kulit..


selalu masak je awak..cuti ke keje ke masak..kecuali kuar g memana makan luar la..tp seboleh nya nak kuar selepas lepas lunch hehehe

deno said...Reply To This Comment

sedap nih.. tapi deno tak boleh makan byk seafood.. sedih betul.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...