Tuesday, March 12, 2013

Amacam?


Assalamualaikum

Amacam?



Sejak bertekad membusykan diri memang tak stop buat itu ini. Tengok... Apa tu? Amacam?? Ada rasa terliur? Ini semua salah izan sebab goda saya dengan kek dia.

Ehem-ehem.. Bergasak la beli tepung lepas ni. Sebulan lebih tak kerap membaking lepas ni kita mengekek hari- hari jom!

Kenapa nak busykan diri?
Jika kita busy kita takkan rasa bosab, setiap nafas terisi dengan aktiviti berfaedah. Syaitan susuh nak usik perasaan kita untung ingat,kenang dan fikir perkara yang bukan- bukan atau yang menyedihkan.

Bagi yang sedang sedih, kecewa atau berduka juga boleh membusykan diri dengan apa juga aktiviti yang kalian minati, jahit,menyulam,mengait,membaking,apa saja dan ianya amat bermanfaat untuk diri kita dari terus murung dan bersedih sebenarnya...

P/s: kita akan terus bersedih jika kita mahu bersedih,tapi kita akan bahagia jika kita mahu mencari kebahagiaan.

www.tips-fb.com

14 comments:

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

rajin awak mengekek ye...mengukus plak tu..eh mana resepi nie x share pun

Rozita said...Reply To This Comment

sedapnya...

My Little Diary said...Reply To This Comment

perghhh....mmg terliur
:p

deno said...Reply To This Comment

wow!!! best2!! emm, deno pun nak buat kek jugak la.. nanti nak kena beli bahan.. hehe

Izan Ishak said...Reply To This Comment

warna pink tu yang tergoda lebih dibuatnya miza.. hehe... miza n pink tak boleh dipisahkan ye!

ieda immi said...Reply To This Comment

wahhhhhhhhhh cantik
sure sedappp
lamanya x mai sini LM apa khabar ??
sihat dik ..

Mooniqueen said...Reply To This Comment

tgk color pun dah mengancam.. syg nak mkn sbb cantik sgt...

Cik Puan Rara said...Reply To This Comment

sy ni kalo mengekek habis badan sume naik.

saniah said...Reply To This Comment

Miza cakap mcm tu terus bersemangat akak nk menjahit semula...alaaa jahit sikit2 je pun tapi at least ada benda nk di buat kannn :-)
Thnk you for sharing

NinaAz said...Reply To This Comment

Heee. Agak terliur disitu

shatooman said...Reply To This Comment

kesedihan xkan membahagiakan.. kesedihan mmg perlu ada tp jangan lama2. hidup mesti kena tabah baru bahagia~ suka ngan foot note akak.. err.. minta kek skit~

MaYa MustWany said...Reply To This Comment

sedapnya..suka kek ni..

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

LM, kita kena ada positif mind set selalu, baru banyak perkara jadi baik.. saya pun selalu pikir banyak, ada masanya sampai terasa banyak buat pilihan salah, tapi selalunya, bila dah tenang, semua tu boleh diatasi...

diana said...Reply To This Comment

mengekek la lepas nih..heheh..
eh..Lm pakai oven apa ye?/saya nak beli oven ni..oven lama dah rosak..mana tau kot2 ooven Lm mampu milik tu yang tanya tu..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...