Monday, March 11, 2013

Tak Salah Mencuba


Assalamualaikum...

Super busy harini. entah apa yang disibukkan pun tak tau. Apa yang pasti lepas siap-siap semua benda projek mencuba...ehem, sebenarnya dah lama teringin nak cuba buat kek velvet kukus yang ada dalam blog kak yatie tu tapi memang tak berani sebab saya ni lemah sikit bab mengukus ni. Kalau leka sure masuk air sebijik kek hancusss

Apa salah jika mencuba kan? dah berminggu belek resepi ni akhirnya hari ni keluarkan penimbang dan...yuk kita mencuba. Sedang mengukus lagi tu, harapnya kek menjadi dengan jayanya....ameen.

Jika menjadi saya nak cuba kek velvet pelangi yang kak CT Delima tunjuk tu, itu lebih mudah nampak caranya, kali ni lapis dengan asam manis dulu sebab ada dua paket asam tu belum terusik.

Jika tak jadi pasras saja, nanti cuba lagi. Jika jadi...mungkin ia akan jadi motivasi diri untuk terus mencuba lagi dan lagi dan seterusnya menjadi sumber pendapatan di hari mendatang, insyaAllah.

p/s:susah atau senang pasti perlu mencuba. Tanpa usaha satu apa pun takkan berhasil.
www.tips-fb.com

10 comments:

aDisH.sHidA said...Reply To This Comment

rajin nya awak..teringin jugak nak wat RVC dan RC tu tp ntah lah x brani sangat dan dia ada guna cream n susu kan

Sidratul Muntaha said...Reply To This Comment

samalah dengan kami
part kukus ni mcm kurang sikti
tpi besenya tak putus asa la

kiera'sakura said...Reply To This Comment

kalau tak jadi yang first time nie boleh cuba perbaiki kekurangan untuk yang akan datang pulak.

tue la kata semangat kira tiap kali gagal :)

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

yup betul tu !

deno said...Reply To This Comment

nanti kalau akak dah buat, share kat sini tau... hehe:)

Lydia Miza said...Reply To This Comment

Kalau awk x mkn baik jgn.. Nnt membazir je yang

Lydia Miza said...Reply To This Comment

Ye kita sama:)

Lydia Miza said...Reply To This Comment

Akak pulak kalau gagal mls dah nak cuba.. Ahaha

Lydia Miza said...Reply To This Comment

Like like like KA

Lydia Miza said...Reply To This Comment

Baek lah syg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...