Saturday, April 13, 2013

Harapnya Ia Tidak Benar-Benar Berlaku

Salam
Dah berapa hari demam tak baik-baik kejap reda kejap teruk. Akhirnya lewat semalam kepanasan badan mula menggila, tak mampu bangun, tak boleh angkat tangan dan kaki sebab sendi sangat bisa dan paling tak best mata rasa bisa dan panas.

Syukurlah qila elok saja main dengan syafiq sementara ayahnya pulang. Memang tak mampu bangun😔

Lepas anak ke pusat tuisyen terus encik laling bawa saya ke klinik. Sebab kan suspek denggi doktor ganti tu nak hantar saya terus ke emergency. What???

Sekali staff klinik kata alat mereka boleh dapat result dalam masa 10 minit, so doktor tu sudi mendengar rayuan saya yang takmo masuk wad.

Ambik darah macam biasa memang alan jd masalah tak jumpa urat. Dah cucuk dapat dua tiga titis saja. Akhirnya doktor terpaksa cucuk di sekitar kelengkang( bawah sket dari pinggul) untuk mendapatkan darah dengan mudah. Sakitnya tuhan saja yang tau!

Result menunjukkan memang takda denggi tapi bila doktor call hospital putrajaya mereka minta darah saya di ambil tiga hari berturut2.

Harini kena gi lagi, esok pun.tangan dan kaki tak mampu diangkat. Sedihnya. Syafiq dah terbiar je tu😔

Azhad ada kem solat, laling g UTAS hantar borang rayuan haji.Saya tergolek sensorang atas katil.

www.tips-fb.com

12 comments:

Kakzakie said...Reply To This Comment

Allah dik... ujian sedang diberikan. Moga tidak ada apa yg membimbangkan. Kalau ada peluang terus aje ke specialist tak mahu tunggu lama. Sampai tga hari berturut kena ambil darah macam tu..

Doa kakak moga cepat sembuh.

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

kesiannya LM..semoga cpt smbuh..k

Ecah Ecot said...Reply To This Comment

semoga cepat sembuh dan segalanya baik2 sahaja! aminnnnn... :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...Reply To This Comment

kesiannya akak.. semoga cpt baik yer akak.syafiq tahu ibu sakit sebab tu dia baik2 aje dgn akak dia kan..

al- lavendari said...Reply To This Comment

kesiannya uncle dengar .. anggaplah penyakit itu sebagai penghilang dosa.

* psst .. ada n3 khas mengenai makngah sekarang. hehe.

Amie said...Reply To This Comment

Moga cepat sembuh dear... siannya kena cucuk sana sini amik darah!

wantie said...Reply To This Comment

harap harap tak de denggi. tapi kan denggi ni tak boleh kesan dengan serta merta kerana dia makan masa tuk tunjuk tanda tanda.

mcm bintik bintik merah tu. dah habis demam baru dia keluar.

sabar K.

follow kamu

Nurul Syafiqah said...Reply To This Comment

awak..mintak maaf x sempat pun tanya khabar awak..harap awak cepat sembuh...

najihah sahami said...Reply To This Comment

sabar tau kak..sakit tu penghapus dosa....semoga cpt sembuh..sian akak sayamm ni.

Ecah Mashuri said...Reply To This Comment

sis take care tau.. moge cepat sembuh ye sis :)

Zalin Mansor said...Reply To This Comment

moga cepat sembuh kak..

eiela said...Reply To This Comment

mudah-mudahan takde apa-apa kak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...